Yandex Metrica

Sitede Ara

EURO 2024'ün en büyük skandalı! Almanya'dan İspanya Milli Takımı'na şok yasak: Yamal oynarsa yasalar devreye girer

EURO 2024'ün en büyük skandalı! Almanya'dan İspanya Milli Takımı'na şok yasak: Yamal oynarsa yasalar devreye girer

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda A Grubu maçlarının tamamlanmasının ardından, turnuvanın favorileri arasında gösterilen İspanya, genç yıldızı Lamine Yamal ile ilgili beklenmedik bir sorunla karşı karşıya kaldı. Almanya hükümeti, 16 yaşındaki oyuncunun belirli saatlerde sahada olmasının yasak olduğunu belirterek İspanya'yı uyardı.  Eğer Lamine Yamal belirlenen saatin dışına çıkarsa o zaman Almanya yasaları devreye girecek ve EURO 2024 tam bir skandala ev sahipliği yapacak.

Spor

24.06.2024, 22:20

Almanya lider olarak, İsviçre ise ikinci sırada Son 16 Turu'na yükseldi. İskoçya turnuvaya veda ederken, üç puanlı Macaristan en iyi üçüncülerden biri olma şansını kovalıyor.

Turnuva boyunca ilginç olaylar yaşanırken, en dikkat çekici olaylardan biri İspanya'nın 16 yaşındaki yıldız oyuncusu Lamine Yamal ile ilgiliydi.

Milli formayla damga vurdu! Fenerbahçe'nin yıldızı Mert Müldür için devreye girdiler Milli formayla damga vurdu! Fenerbahçe'nin yıldızı Mert Müldür için devreye... Haberi Görüntüle

LAMİNE YAMAL KRİZİ

İspanya Milli Takımı, genç yetenek Lamine Yamal'ı oynattığı için Almanya'da yasal engellerle karşı karşıya. Almanya'nın Gençliği Koruma Kanunu'na göre, 18 yaşından küçük kişilerin akşam saat 20:00'den sonra çalışması yasak. Ancak, futbolcular için bu saat sınırı 23:00'e kadar esnetiliyor.

Bild Gazetesi'nin haberine göre, Almanya'da 18 yaş altı futbolcuların akşam 23:00'ten sonra sahada bulunmaları yasak. Bu kural, sadece Alman oyuncular için değil, Almanya'da maç yapan tüm genç futbolcular için geçerli.

Transferi resmen bitti! Trabzonspor, Cihan Çanak'ı KAP'a bildirdi Transferi resmen bitti! Trabzonspor, Cihan Çanak'ı KAP'a bildirdi Haberi Görüntüle

71. DAKİKADA OYUNDAN ÇIKARILDI

İspanya'nın İtalya ile oynadığı maçta, Lamine Yamal 71. dakikada oyundan alındı ve yerini Ferran Torres'e bıraktı. Bu değişikliğin, Almanya'nın yasal düzenlemelerine uyum sağlamak amacıyla yapıldığı iddia ediliyor. Eğer Lamine Yamal, Almanya yerel saatine göre 23:00'ten sonra sahada kalmaya devam ederse, İspanya Futbol Federasyonu 30 bin Euro ceza ödemek zorunda kalacak.

Galatasaray'dan tehlikeli transfer! Kiralasalar bile 15 milyon euro Galatasaray'dan tehlikeli transfer! Kiralasalar bile 15 milyon euro Haberi Görüntüle

YAKLAŞAN ARNAVUTLUK MAÇI

İspanya, Almanya yerel saati ile 21:00'de Merkür Arena'da Arnavutluk ile karşılaşacak. Bu maçta da benzer bir durumun yaşanmaması için Lamine Yamal'ın saat 23:00'ten önce oyundan çıkarılması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

1

1

2

0

0

0

2

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Loading