Fatih Terim'den çarpıcı Hollanda maçı yorumu: Yarı finali değil, finali kaybettik!

Fatih Terim'den çarpıcı Hollanda maçı yorumu: Yarı finali değil, finali kaybettik!

A Milli Futbol Takımı'nın eski teknik direktörlerinden Fatih Terim, Hollanda'ya çeyrek final karşılaşmasında 2-1'lk skorla mağlup olduğumuz karşılaşmayı yorumladı. Terim'in "Türkiye bu maçı kaybederek yarı finali değil finali kaybetti" sözleri ise spor kamuoyuna bomba gibi düştü.

Spor

08.07.2024, 01:21

A Milli Futbol Takımı'nın eski teknik direktörlerinden Fatih Terim, EURO 2024 çeyrek finalinde Hollanda'ya 2-1 mağlup olarak turnuvaya veda eden Türkiye'nin performansını değerlendirdi. Deneyimli çalıştırıcı, Türkiye'nin bu mağlubiyetle yalnızca yarı finali değil, aynı zamanda finali de kaybettiğini belirtti.

Galatasaray taraftarı Kadıköy'de elinde Kuran-ı Kerim ile gitti! Galatasaray taraftarı Kadıköy'de elinde Kuran-ı Kerim ile gitti! Haberi Görüntüle

FATİH TERİM'İN ANALİZİ

Fatih Terim, beIN SPORTS'a yaptığı açıklamalarda, Hollanda’nın özellikle ikinci yarıda temposunu artırarak daha etkili bir oyun sergilediğini vurguladı. Terim, “İkinci yarının başında çok fazla geriye yaslandık ve pas yapmayı unuttuk. Böyle bir anda Hollanda baskısından kurtulamazsınız” dedi.

Maçın ikinci yarısında savunma hattımızın ciddi tehlikelerle karşı karşıya kaldığını belirten Terim, “İkinci yarıda geri düşene kadar hiçbir tehlikemiz olmadı” ifadelerini kullandı. Hollanda maçının turnuvada en rahat kazanılabilecek karşılaşma olduğunu düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Provokasyona izin yok! Yunan taraftar PKK paçavrasıyla yakalandı Provokasyona izin yok! Yunan taraftar PKK paçavrasıyla yakalandı Haberi Görüntüle

YARI FİNAL DEĞİL FİNAL KAYBETTİK

Fatih Terim, Türkiye’nin yarı finale yükselmesi halinde İngiltere karşısında da büyük bir şansı olduğunu ifade ederek, “İngiltere’nin de bizim oyunumuz karşısında çok fazla şansı olacağını düşünmeyen biriydim. Yetenekli bir takımımız var ama bugün maalesef hiç beklemediğimiz bir noktadayız” şeklinde konuştu.

FIBA Kadınlar Süper Kupa şampiyonu Fenerbahçe oldu FIBA Kadınlar Süper Kupa şampiyonu Fenerbahçe oldu Haberi Görüntüle

OYUNA MÜDAHALE VE TAKTİKSEL DEĞİŞİKLİKLER

Deneyimli teknik adam, Hollanda'nın ikinci yarıda yaptığı değişikliklerle oyunun seyrini değiştirdiğini, ancak Türkiye'nin bu değişimlere yanıt veremediğini belirtti. “Hollanda’yı biz bir kez daha böyle defansta çok hata yapan, ağır oynayan, ilk yarı isabetli şutu olmayan bir takım olarak yakalayamayabiliriz. İkinci yarı onlarda oyuncular ve bir şeyler değişti. Bizim takımımızda bir şeyler değişmedi” diye konuştu.

Aktürkoğlu'ndan Fenerbahçe için şok sözler! Bizimkisi doğru yol. Onlar yanlış yolda! Aktürkoğlu'ndan Fenerbahçe için şok sözler! Bizimkisi doğru yol. Onlar yanlış... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN OFANSİF GÜCÜ

Hollanda savunmasının Türkiye karşısında problem yaşadığını ve bunu yeterince değerlendiremediklerini söyleyen Terim, “Hollanda'nın bireysel yeteneklerini, kanatlardan gelmelerini önleyemedik. Her uzun topta Hollanda savunmasının problem yaşadığı bir takımı hiç hatırlamıyorum ama maalesef buna rağmen maçı kazandılar” dedi.

Trabzonspor taraftarıyla kapışmıştı! PFDK'dan Burak Yılmaz'a ceza Trabzonspor taraftarıyla kapışmıştı! PFDK'dan Burak Yılmaz'a ceza Haberi Görüntüle

TURNUVAYA RENK KATTIK

Fatih Terim, turnuvaya katkı sağlayan teknik ekip ve oyunculara da övgülerde bulundu. “Başta Montella olmak üzere teknik ekibi ve oyuncuları canı gönülden kutluyorum. Bizi çok güzel temsil ettiler. Taraftarımız muhteşemdi. Kaybetmeyi de bilmeliyiz. Turnuvaya renk getirdik” diyerek sözlerini noktaladı.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading