Yandex Metrica

Sitede Ara

Ferdi'nin transferinde Fenerbahçe'ye kesik! Kasaya girecek paranın miktarı azaldı

Ferdi'nin transferinde Fenerbahçe'ye kesik! Kasaya girecek paranın miktarı azaldı

Fenerbahçe'nin, Ferdi Kadıoğlu'nu Brighton'a 30 milyon euroya satmasıyla birlikte kasaya girmesi beklenen tutar, eski kulübü NEC Nijmegen’e yapılacak ödeme nedeniyle azalacak. Sarı-lacivertlilerin bu satıştan elde edeceği net gelir, kesintiler sonrasında ortaya çıktı.

Spor

29.08.2024, 11:35

Fenerbahçe, milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu'nu İngiltere Premier Lig ekibi Brighton'a 30 milyon euro artı 5 milyon euro bonuslar karşılığında satarken, bu transferden kasasına girmesi beklenen tutar netleşti. Sabah'ta yer alan habere göre, Fenerbahçe’nin, Ferdi Kadıoğlu'nun eski kulübü NEC Nijmegen’e ödemesi gereken bir pay bulunuyor.

Galatasaray'dan çifte bomba! İmza için geliyorlar Galatasaray'dan çifte bomba! İmza için geliyorlar Haberi Görüntüle

YÜZDE 10'LUK KESİK

Fenerbahçe ile NEC Nijmegen arasında daha önce yapılan anlaşma gereği, Ferdi Kadıoğlu’nun başka bir kulübe transferinden elde edilecek gelirin yüzde 10’u Hollanda ekibine ödenecek. Bu durumda, Fenerbahçe'nin, 30 milyon euro karşılığında Brighton'a sattığı Ferdi Kadıoğlu için NEC Nijmegen’e 3 milyon euro ödeme yapması gerekiyor.

Altın Ayakkabı ödülü nedir? Altın Ayakkabı hangi futbolculara verilir? Altın Ayakkabı ödülü nedir? Altın Ayakkabı hangi futbolculara verilir? Haberi Görüntüle

FIFA DAYANIŞMA KATKI PAYI

Transfer anlaşması kapsamında ayrıca "FIFA Dayanışma Katkı Payı" adı altında NEC Nijmegen’e 500 bin euro daha ödeme yapılacak. Ancak bu ödemenin Brighton tarafından karşılanacağı belirtiliyor, bu da Fenerbahçe’nin sorumluluğunda olmayacak.

Trabzonspor yeni teknik direktörünü resmen açıkladı: 5. Güneş dönemi başladı Trabzonspor yeni teknik direktörünü resmen açıkladı: 5. Güneş dönemi başladı Haberi Görüntüle

FERDİ KADIOĞLU'NUN FENERBAHÇE KARİYERİ

Ferdi Kadıoğlu, Fenerbahçe formasıyla çıktığı 204 maçta 18 gol ve 22 asistlik performans sergileyerek takımına önemli katkılarda bulundu. 24 yaşındaki futbolcunun Brighton’a transferi, Fenerbahçe için önemli bir gelir kaynağı oluştururken, eski kulübü NEC Nijmegen’e yapılacak ödemeler nedeniyle bu tutar biraz düşmüş olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading