Yandex Metrica

Sitede Ara

Filistinli sporcudan Gazze temalı gömlek! Sosyal medyadan büyük destek gördü

Filistinli sporcudan Gazze temalı gömlek! Sosyal medyadan büyük destek gördü

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nın açılışına İsrail'in Gazze'deki soykırımına ilişkin verilen mesajlar damga vurdu. Bu mesajlardan biri de Filistinli boksör Wasim Abusal tarafından verildi. Abusal'ın giydiği gömlek İsrail'in masum insanlar üzerinde uyguladığı katliamın kısa bir özetiydi. 

Spor

28.07.2024, 12:24

2024 Paris Olimpiyat Oyunları dün Sen Nehri'nde düzenlenen açılış seremonisiyle resmen başladı. Toplamda 6 bin 800 sporcu 85 tekneyle 6 kilometrelik güzergahta geçit yaptı. İlk defa stat dışında yapılan törene İsrail'in Gazze'deki soykırımına atıfta bulunulan mesajlar damga vurdu. İsrail saldırganlığını vurgulayan mesajlardan birini de Filistinli boksör Wasim Abusal verdi. Abusal, İsrail'in Filistin topraklarındaki işgalini ve soykırımını giydiği gömlekle resmetti. 

Filistinli boksörün giydiği gömleğin ön kısmında güneşli bir günde futbol oynayan çocukların üzerine bomba yağdıran savaş uçakları yer alırken sırt kısmında kefiye, yakalarında ise zeytin dalı ve olimpiyat halkası bulunuyor.

Galatasaray'ın gözdesi Yusuf Yazıcı'nın talipleri artıyor! Galatasaray'ın gözdesi Yusuf Yazıcı'nın talipleri artıyor! Haberi Görüntüle

SOSYAL MEDYADAN BÜYÜK DESTEK

İsrail'in katliamlarına yapılan bu açık atıf çok sayıda sosyal medya kullanıcı tarafından takdirle karşılandı. Bir sosyal medya kullanıcısı "Filistin delegasyonu tüm kelimelerden de fazlasını ifade eden bir gömlek icat etti" ifadesini kullanırken bir diğeri "Olimpiyatların açılış töreninde Filistin'in bayrak taşıyıcısı Wasim Abusal'ın giydiği gömlekteki güçlü gönderme: güneşli bir gökyüzünde futbol oynayan bir çocuğun üstüne düşen bombalar." dedi. İsrailli sosyal medya kullanıcılarından ise söz konusu gömleğe büyük tepki geldi. 

Habere Tepki Ver

6

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Spor


Loading