Yandex Metrica

Sitede Ara

Fransızların maskesi düştü! İşleri bitince subliminal ırkçılar devreye girdi: Mbappe yine hedefte! (ÖZEL HABER)

Fransızların maskesi düştü! İşleri bitince subliminal ırkçılar devreye girdi: Mbappe yine hedefte! (ÖZEL HABER)

EURO 2024 yarı finalinde İspanya'ya elenmesinin ardından Fransa Milli Takımı'nın yıldızı Kylian Mbappe, bir kez daha eleştirilerin odağında. Kamerunlu bir baba ve Cezayirli bir annenin oğlu olan Mbappe, Fransa'nın 2-1'lik mağlubiyetinin ardından ırkçı tutumların hedefi oldu. Fransız medya kuruluşları, yenilginin ardından Mbappe'yi suçlayan manşetler atarak subliminal ırkçılığı körükledi. (ÖZEL HABER)

Spor

10.07.2024, 15:26

EURO 2024 yarı finalinde İspanya, Fransa'yı 2-1'lik skorla yenerek finale adını yazdırdı. Fransa ise büyük bir hüsran yaşadı. Fransız medya ve sosyal medyasında yenilgi nedeniyle yoğun eleştiriler gelirken, dünya yıldızı olarak kabul edilen Mbappe eleştirilerin hedefi oldu.

Kamerunlu bir baba ve Cezayirli bir annenin oğlu olan Fransa Milli Takımı'nın yıldızı Kylian Mbappe, EURO 2024 yarı finalinde İspanya'ya elenmelerinin ardından yeniden eleştirilerin merkezine oturdu. Fransızların ırkçı tutumlarının gazetelerin manşetlerine yansıdığı açıkça görüldü. Yenilgi sonrası birçok gazete manşetlerinde Mbappe'yi hedef alarak subliminal ırkçılık yaptı.

Galatasaray Wendel transferinden geri döndü! İşte sebebi Galatasaray Wendel transferinden geri döndü! İşte sebebi Haberi Görüntüle

YENİLGİNİN ARDINDAN GELEN TEPKİLER

İspanya'nın finale yükselmesiyle sonuçlanan maç sonrası Fransız medyasında Mbappe'ye yönelik eleştiriler yoğunlaştı.

  • L'Equipe, manşetinde şu ifadelere yer verdi:

"Maskeleri düştü (#Mbappé'nin koruyucu maskesine atıf)

İspanya 2 - Fransa 1

Milli takımımızın üstünlük kurar gibi olduğu ilk 15 dakikada maskesiz Mbappe'nin ortasını Randal Kolo Muani ilk gole çevirdi. Daha sonra İspanya oyuna hakim oldu. Yarı finale kadar yükselmemize rağmen bu Avrupa Futbol Şampiyonası kötü bir hatıra bıraktı."

  • La Voix Du Nord ise şunları yazdı:

"İşte bitti

Kuvvetine güvenen İspanyol takımı tarafından 2-1 yenilen Milli Takımımızın oyuncuları #Mpabbe ve #Griezmann Avrupa Futbol Şampiyonası finalinde oynayamayacak"

  • Le Parisien ise şu ifadeleri kullandı:

"İspanyol dersi

Milli takımımız ilk golü attıktan sonra dört dakikada iki gol yedi. İkinci yarıda zayıf oyun çıkaran millilerimiz İspanyollara Avrupa Futbol Şampiyonası finalinin yolunu açtı."

Mourinho'nun göndermeli paylaşımı gündem oldu! Mourinho'nun göndermeli paylaşımı gündem oldu! Haberi Görüntüle

MBAPPE'NİN AÇIKLAMALARI

Mbappe, Fransa'nın elenmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Futbol çok fazla karmaşık olmamalı. İyisin ya da değilsin. İyi değildim ve eve dönüyorum, bu kadar basit." dedi.

Okay Yokuşlu için flaş açıklama! Transferi doğrulandı Okay Yokuşlu için flaş açıklama! Transferi doğrulandı Haberi Görüntüle

MBAPPE'NİN IRKÇILIK DENEYİMLERİ

Mbappe, Fransa seçimleri öncesi ırkçılık karşıtı çağrılar yapmıştı. EURO 2024 sürerken Fransa Milli Takımı kaptanı olarak katıldığı basın toplantısında "Aşırı sağa oy vermeyin. Gurur duymadığım bir ülkenin formasını taşıyamam" demişti.

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda öncesi düzenlenen basın toplantısında Mbappe, Fransa halkına seslenerek "aşırı ve ayrıştırıcı fikirlere" karşı olduğunu dile getirmiş ve Fransız gençlerini ülkenin geleceğini seçme fırsatını iyi değerlendirmeleri konusunda uyarmıştı. Mbappe, "Bugün hepimiz aşırılıkçıların iktidarı kazanmaya çok yakın olduğunu görüyoruz ve ülkemizin geleceğini seçme fırsatımız var. Aşırı sağa oy vermeyin. Bu ülkenin formasını taşıyorum. Gurur duymadığım bir ülkenin formasını taşıyamam" demişti.

Galatasaray altyapısından yetişmişti... Mourinho hastası oldu Galatasaray altyapısından yetişmişti... Mourinho hastası oldu Haberi Görüntüle

EURO 2020'DE IRKÇILIK ÇIKMAZI

EURO 2020'de de Mbappe, kaçırdığı penaltı sonrası ırkçı saldırılara maruz kalmıştı ve bu durumu Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Le Graet'e iletmişti. Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Le Graet, Kylian Mbappe'nin EURO 2020'de kaçırdığı penaltıdan sonra milli takımda oynamak istemediğini söyledi. Mbappe, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hayır konu penaltı değildi. Konu ırkçılıktı. Bunu ona söyledim. Ancak, o ırkçılık olmadığını düşünüyor." ifadelerini kullandı. Le Graet'in ırkçılık olmadığını düşündüğünü, ancak kendisinin ırkçılığa maruz kaldığını düşündüğünü savunmuştu.

TFF başkanlık seçimini kaybeden Mehmet Büyükekşi'den açıklama: İz bıraktık TFF başkanlık seçimini kaybeden Mehmet Büyükekşi'den açıklama: İz bıraktık Haberi Görüntüle

MBAPPE, IRKÇILIKLA MÜCADELEDE SEMBOL FİGÜR HALİNE GELDİ

Fransa'nın EURO 2024'ten elenmesinin ardından Mbappe'ye yönelik eleştirilerin ve subliminal ırkçılığın yeniden gündeme gelmesi, ülkedeki ırkçılık sorununu bir kez daha gözler önüne serdi. Mbappe, sahada gösterdiği performansın yanı sıra, ırkçılıkla mücadelede de sembol bir figür haline gelmiş durumda.

Lugano-Fenerbahçe maçı şifresiz uydudan nasıl izlenir? Yabancı kanallar maçı şifresiz yayınlar mı? Lugano-Fenerbahçe maçı şifresiz uydudan nasıl izlenir? Yabancı kanallar maçı şifresiz... Haberi Görüntüle

FRANSA MİLLİ TAKIMI'NDA ETNİK KÖKENLER

EURO 2024'e aslen Fransız olarak katılan tek oyuncunun Adrien Rabiot olması dikkat çekiyor. Mbappe'nin yanı sıra, Fransa Milli Takımı'nda oyuncuların etnik kökenleri de medya tarafından sürekli vurgulanıyor ve sık sık gündeme getiriliyor.

Kadrodaki diğer oyuncuların etnik kökenleri ise son 4 senelik periyotta şu şekilde:

  • Hugo Lloris: Katalan
  • Alphonse Areola: Filipinler
  • Steve Mandanda, Axel Disasi, Kolo Muani: Demokratik Kongo Cumhuriyeti
  • Jules Kounde: Benin
  • Lucas Hernandez, Theo Hernandez: İspanya
  • William Saliba: Anne Kamerun, Baba Lübnan
  • Dayot Upamecano: Gine Bissau
  • Raphael Varane: Martinik
  • Marcus Thuram, Kingsley Coman: Guadeloupe
  • Ibrahima Konate, Youssouf Fofana: Mali
  • Aurelien Tchouameni: Kamerun
  • Eduardo Camavinga: Angola
  • Matteo Guendouzi: Fas
  • Kylian Mbappe: Anne Cezayir, Baba Kamerun
  • Antoine Griezmann: Anne Almanya, Baba Portekiz
  • Olivier Giroud: İtalya
  • Ousmane Dembele: Moritanya ve Senegal
  • Adrien Rabiot ve Benjamin Pavard: Fransa

Fenerbahçe'den yılın transfer çalımı! Beşiktaş ve Galatasaray'ın peşinden koştuğu yıldız imzayı atıyor Fenerbahçe'den yılın transfer çalımı! Beşiktaş ve Galatasaray'ın peşinden koştuğu yıldız... Haberi Görüntüle

MBAPPE'NİN KÖKENİ

Kylian Mbappe, 1998 yılında Fransa'nın Bondy şehrinde doğdu. Babası Kamerunlu bir futbol antrenörü, annesi ise Cezayirli eski bir hentbol oyuncusudur.

(ÖZEL HABER)

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

0

1

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading