Yandex Metrica

Sitede Ara

Futbol dünyası şokta: Trabzonspor'un eski futbolcusu ve Adanaspor teknik direktörü Sol Bamba hayatını kaybetti

Futbol dünyası şokta: Trabzonspor'un eski futbolcusu ve Adanaspor teknik direktörü Sol Bamba hayatını kaybetti

Bir dönem Trabzonspor'da da forma giyen Adanaspor teknik direktörü Sol Bamba 39 yaşında hayatını kaybetti. Sol Bamba, uzun süredir Non-Hodgkin lenfoma hastalığından muzdaripti.

Spor

01.09.2024, 01:07

Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı Fransa doğumlu Fildişi Sahilli futbol adamı Sol Bamba, 39 yaşında vefat etti. Fildişi Sahilli teknik adam, Türkiye'de Trabzonspor'da forma giydi. 2012-2014 yılları arasında bordo mavili formayı giyen Sol Bamba, 35 maça çıktı. 

Türk futbolunda inanılmaz kayıp! Trabzonspor'un eski yıldızı 39 yaşında hayatını kaybetti Türk futbolunda inanılmaz kayıp! Trabzonspor'un eski yıldızı 39 yaşında hayatını... Haberi Görüntüle

ADANASPOR'LA 4 MAÇA ÇIKTI

Adanaspor'la temmuz ayında teknik direktör olarak sözleşme imzalayan Sol Bamba, takımıyla 4 maça çıktı, 1 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 de beraberlik aldı. 

Yakın zamanda Anadolu Ajansı'na röportaj veren Fildişili teknik direktör, "Kulübe gelmeden önce oynamak istediğim sistemin 3-4-3 ve 3-5-2 olduğunu söylemiştim. Türkiye'de bu taktiğe çok alışık değiliz. Son maçta gerçekten iyi mücadele ettik. Oyuncularım gelip bu taktikten memnun olduklarını ifade etti. Bundan dolayı Adanaspor 3-4-3 şeklinde devam edecek." şeklinde konuşmuştu.

Stoper pozisyonunda oynayan Sol Bamba, PSG altyapısı, Hibernian, Leicester City, Trabzonspor, Palermo, Leeds United, Cardiff City ve Middlesbrough gibi takımlarda forma giydi.

Son dakika: Trabzonspor-Beşiktaş maçının hakemi belli oldu Son dakika: Trabzonspor-Beşiktaş maçının hakemi belli oldu Haberi Görüntüle

ADANASPOR'DAN AÇIKLAMA

Adanaspor'dan yapılan açıklamada, "Teknik Direktörümüz Bamba, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesine kaldırılmış ve burada verdiği yaşam savaşını maalesef kaybetmiştir. Başta ailesi olmak üzere camiamızın başı sağ olsun." ifadesi kullanıldı.

Galler- Türkiye maçının hakemi açıklandı! İşte o isim Galler- Türkiye maçının hakemi açıklandı! İşte o isim Haberi Görüntüle

HASTALIĞI NEYDİ?

Sol Bamba'ya 2021 yılının ocak ayında Non-Hodgkin lenfoma teşhisi konulmuştu. Geçtiğimiz30 Ağustos'ta oynanan Manisa FK maçı öncesi hastalığı nükseden Sol Bamba, Manisa Celal Bayar Üniversite Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

Avrupa Ligi'nde Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kasasına ne kadar para girecek? Avrupa Ligi'nde Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kasasına ne kadar para... Haberi Görüntüle

NON-HODGKİN LENFOMASI NEDİR?

Non-Hodgkin lenfoma, lenfatik sistemde yer alan olgun B lenfosit, T lenfosit veya NK lenfosit (doğal öldürücü hücreler)hücre gruplarından herhangi birinden kaynaklanan lenfomadır. Non-Hodgkin lenfomanın içerisinde çok sayıda farklı klinik ve laboratuvar özellik gösteren alt grup mevcuttur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading