Yandex Metrica

Sitede Ara

Futbol efsanesinden futbol için ilginç öneri! Öyle bir şey söyledi ki...

Futbol efsanesinden futbol için ilginç öneri! Öyle bir şey söyledi ki...

UEFA’nın eski başkanı ve efsane futbolcu Michel Platini, futbolun değişmesi gerektiğini belirterek oyuncu sayısının azaltılmasını önerdi. Platini'ye göre, futbolun izleyici kitlesini geri kazanmak için radikal değişiklikler yapılmalı.

Spor

20.09.2024, 16:22

Futbol dünyasında bir dönem iz bırakan Michel Platini, RMC Sport’a verdiği röportajda oyunun yapısına dair dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Futbolun değişmesi gerektiğini savunan Platini, günümüz futbolunun artık kendi kuşağından insanları çekmediğini dile getirdi. Efsane futbolcu, oyun temposunun ve oyuncu sayısının da bu bağlamda yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

2024-2025 sezonu Süper Lig'e kimler transfer oldu? 4 büyüklerin imza attığı futbolcular... 2024-2025 sezonu Süper Lig'e kimler transfer oldu? 4 büyüklerin imza... Haberi Görüntüle

"TAKIMLAR 10 KİŞİDEN OLUŞMALI"

Platini, futbolun modern temposuna dikkat çekerek "Futbol 1900'lü yıllarda 11’e 11 oynanıyordu, fakat o dönemde oyuncular daha az koşuyordu. Bugünün hızlı temposu ve geniş alanların daha etkin kullanılması nedeniyle oyuncu sayısını düşürmek iyi olabilir. Belki de takımlar 10 kişi olmalı." şeklinde konuştu.

Michy Batshuayi eski takımına derbi öncesi mesaj gönderdi: Tamamen bilendi! Michy Batshuayi eski takımına derbi öncesi mesaj gönderdi: Tamamen bilendi! Haberi Görüntüle

"KENDİ KUŞAĞIM ARTIK FUTBOL İZLEMİYOR"

Platini, futbolun modern yapısının özellikle kendi kuşağını kaybettiğini vurguladı ve "Benim kuşağım artık futbolu pek izlemiyor çünkü kendilerini oyunun içinde bulamıyorlar. Bugünün futbolunda topa sahip olma oranı yüksek, çok fazla pas var. Bu bir eleştiri değil ama hücum futbolunu daha çok deneyimleyen bizim kuşağımız için bu futbol daha az heyecan verici." şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading