Galatasaray'ı bekleyen tehlikeyi Dursun Özbek açıkladı: UEFA'dan ceza alabiliriz

Galatasaray'ı bekleyen tehlikeyi Dursun Özbek açıkladı: UEFA'dan ceza alabiliriz

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, olağanüstü genel kurul toplantısında Galatasaray hakkında açıklamalarda bulundu.  Milli Takım'a destek veren Özbek aynı zamanda UEFA'nın kulübe ceza verebileceği yönündeki açıklamasıyla da tüm dikkatleri mali durumun üzerine çekti.

Spor

06.07.2024, 14:42

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, kulübün olağanüstü genel kurul toplantısında yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. İstanbul'daki Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıda Özbek, kulübün mali durumu ve UEFA'nın Galatasaray'a yönelik olası cezaları hakkında bilgi verdi.

İsmail Kartal Süper Lig'e dönüyor! İlk temas kuruldu İsmail Kartal Süper Lig'e dönüyor! İlk temas kuruldu Haberi Görüntüle

GALATASARAY'IN MALİ DURUMU VE UEFA TEHDİDİ

Özbek, Galatasaray'ın mali yapısını güçlendirmek ve borç sorunlarını çözmek amacıyla çeşitli projeler yürüttüklerini belirtti. Özbek, UEFA'nın sürekli olarak kulübün mali durumunu takip ettiğini ve negatif öz sermaye durumunun düzeltilmemesi halinde ciddi yaptırımların uygulanabileceği uyarısında bulundu.

Özbek, Galatasaray'ın Bankalar Birliği anlaşmasından çıkmak ve daha güçlü bir finansman yapısı oluşturmak istediğini belirtti. Bu bağlamda çeşitli gayrimenkul projeleri ve kulüp taşınmazları konusunda genel kurul üyelerinden yetki talep etti.

Özbek, Florya projesi kapsamında 41 dönümlük bir arsanın Galatasaray'a kazandırıldığını ve bu süreçte şahsi kefaletini kullanarak finansman sağladığını ifade etti. Ayrıca, kulübün çeşitli gayrimenkul projeleriyle gelir elde ederek borçlarını kapatmayı hedeflediğini vurguladı.

Galatasaray Adası'nın tadilatını yaptıklarını ve üyelerin hizmetine sunduklarını belirten Özbek, adanın Galatasaray'ın malı olduğunu ve bu alanın Milli Emlak'tan kulübe kazandırıldığını ifade etti.

Gözler dünya yıldızlarında! Dev derbide için rekabet daha da arttı Gözler dünya yıldızlarında! Dev derbide için rekabet daha da arttı Haberi Görüntüle

MİLLİ YAKIMA DESTEK MESAJI

Dursun Özbek, Türkiye'nin Hollanda ile oynayacağı çeyrek final maçına da değinerek, milli takıma başarılar diledi ve Galatasaray'ın milli takıma katkılarının büyük olduğunu vurguladı.

Son dakika... Aslan, 2-0'ı koruyamadı: Galatasaray, Riga'dan 1 puanla dönüyor Son dakika... Aslan, 2-0'ı koruyamadı: Galatasaray, Riga'dan 1 puanla dönüyor Haberi Görüntüle

GENEL KURUL ÜYELERİNDEN TALEP EDİLEN YETKİLER

Özbek, genel kurul üyelerinden Galatasaray Adası, Florya Metin Oktay Tesisleri arazisi, Mecidiyeköy binası, Kemerburgaz'da inşaatı devam eden yeni kamp tesisleri, Büyükçekmece arazisi, Ali Sami Yen Spor Kompleksi, Kalamış Tesisleri, Burhan Felek Ergun Gürsoy Yüzme Havuzu, Maslak Nevzat Özgörkey Binicilik Tesisleri, Beyoğlu Hasnun Galip Binası ve Küçükçekmece kürek tesisleriyle ilgili hukuki işlem ve tasarruf yetkisi talep etti. Bu yetkilerin 31 Mayıs 2026 tarihine kadar verilmesini istedi.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading