Galatasaray'ın yıldızına Sergen Yalçın'dan şok sözler: Bu performansla futbol oynanmaz!

Galatasaray'ın yıldızına Sergen Yalçın'dan şok sözler: Bu performansla futbol oynanmaz!

Teknik direktör ve spor yorumcusu Sergen Yalçın, Galatasaray'ın yıldız oyuncusu hakkında sert açıklamada bulundu. Yalçın, ''Icardi'nin maçlardaki koşu mesafesi yetersiz, bu tempoda olan bir oyuncunun futbol oynaması çok zor." dedi. 

Spor

17.10.2024, 10:37

Eski millî futbolcu ve teknik direktör Sergen Yalçın, katıldığı bir programda gündeme damgasını vuran sözler söyledi. Yalçın, Icardi'nin bir maçta katettiği mesafeyi öğrendiğini belirterek, "Geçen maç Icardi'yi konuştuk, kaç kilometre koşuyor diye. Ben öğrendim, 7.5 kilometre. Yürüsen 6 kilometre yürürsün" dedi. Futbol dünyasında bireysel analizin önemine vurgu yapan Yalçın, oyuncuların performans analizlerinin her maç sonrasında teknik ekiplerin önüne geldiğini belirtti.

Süper Lig'de şok! 7 Kulüp PFDK'ye sevk edildi... Süper Lig'de şok! 7 Kulüp PFDK'ye sevk edildi... Haberi Görüntüle

EN AZ 10 KM KOŞMASI LAZIM 

Icardi'nin düşük koşu mesafesiyle ilgili eleştirilerini sürdüren Yalçın, "Bu tempoda olan bir oyuncunun futbol oynaması çok zor. Bir yabancı hocaya bu verileri gösterin, isimsiz olarak sorarsanız, size olumsuz yorumlar yapar" şeklinde konuştu. Yalçın, büyük takımlarda oynayan stoperlerin bile maç başına en az 10 kilometre koşması gerektiğini ifade etti.

Jose Mourinho'dan Samsunspor maçında büyük değişiklik! Hangi futbolcu ilk 11'de olacak? Jose Mourinho'dan Samsunspor maçında büyük değişiklik! Hangi futbolcu ilk 11'de... Haberi Görüntüle

7 KM KOŞARSA ONU ODUNLA DÖVERSİN 

Yalçın, kenar oyuncularının ise maç başına en az 11 kilometre koşması gerektiğini vurgulayarak, "Kenar oyuncusu 7 kilometre koşuyorsa, onu odunla döversin. Biz N'Koudou'da bu sorunu yaşadık. Geriye çok az geliyordu" dedi.

Milli Takım kadrosundan çıkartıldılar! Sakatlıkları ciddi mi? Milli Takım kadrosundan çıkartıldılar! Sakatlıkları ciddi mi? Haberi Görüntüle

LARİN SPRİNT REKORU KIRDI 

Yalçın, Beşiktaş’ı çalıştırdığı dönemde Cyle Larin'in bir maçta sprint rekoru kırdığını hatırlatarak, "Herkesin eleştirdiği Larin, bir maçta 30'un üzerinde sprint attı. Böyle oyuncular olmazsa, Avrupa’da 3. veya 4. sınıf takımlara elenirsin" diyerek atletik performansın önemine dikkat çekti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading