Galatasaraylı taraftarlardan Transfermarkt'e büyük tepki! Osimhen'in değerinde rekor düşüş

Galatasaraylı taraftarlardan Transfermarkt'e büyük tepki! Osimhen'in değerinde rekor düşüş

Transfermarkt oyuncu değerlerinde büyük bir değişikliğe gitti. Bu derecelendirmede en çok dikkat çeken ise Galatasaray’ın yıldızı Osimhen ile Fenerbahçeli Youssef En-Nesyri oldu.

Spor

04.10.2024, 16:58

Almanya merkezli istatistik spor sitelerinden Transfermarkt, Süper Lig’deki futbolcuların piyasa değerlerinde güncellemede bulundu. Bu güncelleme doğrultusunda lider Galatasaray'ın Nijeryalı yıldızı Victor Osimhen’in değerinde büyük bir düşüş gözlemlendi.

Osimhen’in değeri 100 milyon eurodan 75 milyon euroya gerilerken Fenerbahçe’nin yeni transferlerinden Youssef En-Nesyri'nin değeri ise 20 milyon eurodan 22 milyon euroya kadar yükseldi.

Oyuncuların puan güncellemesinde performanslarından ziyade, yaz transfer döneminde aldıkları teklifler, ligin genel kalitesi ve uluslararası müsabakalara katılım gibi unsurlar ön planda yer almaktadır. Yeni transferlerin piyasa değerleri belirlenirken kulüplerin ödediği bonservis bedelleri ve yapılan sözleşme detayları da dikkate alınarak yapıldığı söylendi.

Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin Avrupa'daki maçlarının hakemleri belli oldu Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin Avrupa'daki maçlarının hakemleri belli oldu Haberi Görüntüle

20 MİLYON EUROLUK DÜŞÜŞ

Sezon başında Napoli’den Galatasaray’a kiralık olarak katılan Victor Osimhen’in piyasa değeri 100 milyon eurodan 25 milyon euroluk bir düşüşle 75 milyon euro seviyesine kadar gerilirken bu duruma sarı kırmızılı taraftarlar büyük tepki gösterdi.

Youssef En-Nesyri

Osimhen'in piyasa değerindeki düşüş sonrasında Transfermarkt Türkiye yöneticisi Gökhan Yağmur tarafından yapılan açıklamada, "Osimhen, Türk futbolu için bir istisna olarak kabul ediliyor. Napoli'den ayrılmak istediği için bu transfer gerçekleşti, ancak PSG ve Chelsea, onun için belirlenen 120 milyon euro serbest kalma bedelini ödemek istemedi. Osimhen de Suudi Arabistan’a gitmek istemeyince Galatasaray bu durumu fırsata çevirdi. Galatasaray, oyuncuya talep edilen maaşı ödedi ve onu kiraladı. Bu süreçte Napoli, serbest kalma bedelini 75 milyon euroya indirdi. Yani Chelsea, onu kış transfer döneminde almak isterse, 75 milyon euro ödemek zorunda olacak. Bu nedenle, Osimhen’in performansından bağımsız olarak piyasa değeri şu an için 75 milyon euroya düştü. Eğer kış transfer döneminden sonra takımda kalmaya devam ederse, durumu yeniden değerlendirilecek" dedi.

Süper Lig’de en çok değer kazanan oyuncu ise Beşiktaş’ın yıldızı Semih Kılıçsoy oldu. 19 yaşındaki genç forvetin değeri 3 milyon euroluk bir artışla 15 milyon euroya yükseldi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading