Sitede Ara

Hakem hataları artık tarihe karışacak! Yeni sistemin detayları açıklandı…

Hakem hataları artık tarihe karışacak! Yeni sistemin detayları açıklandı…

Merkez Hakem Kurulu, (MHK) hakem hatalarına ilişkin yeni bir döneme geçiyor. MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, yeni MHK yapısının dört ana başlık altında toplandığını açıkladı. Gündoğdu, hakemlerin performanslarını değerlendiren özet sistemlerini Ocak ayında yeniden gözden geçirileceğini belirtti.

Spor

26.10.2024, 10:45

MHK başkanı Ferhat Gündoğdu, yeni MHK sisteminin dört ana başlık altında toplandığını belirtti. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve Ferhat Gündoğdu, Riva'da düzenlenen basın toplantısında yeni MHK ile ilgili açıklamalarda bulundu.

4 ANA BAŞLIKTA TOPLANIYOR

4 Ana başlığın MHK'daki yeni eğitim sistemi, iletişim stratejisi, performans yönetimi ve hakem atama sisteminden oluştuğu belirtildi.

TECRÜBELİ TEKNİK ADAMLA ANLAŞMAYA VARILDI

Hakem eğitimi için Portekizli Vitor Melo Pereira ile anlaşıldığı ve Pereira'nın hakem gelişim direktörü olacağı belirtildi. İletişim stratejisi kapsamında ise sosyal medya aracılığıyla kamuoyunun kriz yönetimi konusunda bilgilendirileceği kaydedildi.

Çok tartışılan pozisyonlarla ilgili 24 saat içinde bir değerlendirme yapılabileceği belirtilerek Ferhat Gündoğdu'nun şu ifadelerine yer verildi, "Gerekirse UEFA’dan da bu konuda değerlendirme alacağız. Eğer hakem, MHK veya gözlemci bir hata yapmışsa bunu da tüm şeffaflığı ile kamuoyu ile paylaşacağız. Hakem ve gözlemci ceza puanı alacak." dedi.

Hakem atama sistemiyle ilgili ise Kulüpler Birliği'nin bir çalışması olduğu aktarılarak tüm paydaşların bilgilendirileceği ifade edildi.

YAPAY ZEKA DESTEKLİ OLACAK

Ferhat Gündoğdu hakem atamalarıyla ilgili ise şu ifadeleri kullandı, "Yapay zeka uygulaması değişerek devam edecek. Puanlama sisteminde değişime gidilecek. Eski sistemde üst klasman hakemler puan açısından hep önde çıkıyordu. Dolayısıyla alternatiflere yer açılmıyordu. Şimdi puanlama sisteminde değişikliğe gittik. Ocak ayından sonra yeniden değerlendireceğiz." şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading