Yandex Metrica

İntihar eden sporcu şimdi şampiyon! Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazandı

İntihar eden sporcu şimdi şampiyon! Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazandı

Fransa'nın ev sahipkiği yaptığı 2024 Paralimpik Oyunları’nda erkekler S3 50 metre serbest finalinde şampiyon olan Umut Ünlü, 2018 yılında hayattan nefret ettiği gerçekçesiyle intihar girişiminde bulunmuştu. Ünlü, şimdilerde altın madalyalı bir sporcu oldu. İşte hayat öyküsü...

Spor

07.09.2024, 12:42

 Paris’te düzenlenen Paralimpik Oyunları’nda, erkekler S3 50 metre serbest finalinde milli yüzücü Umut Ünlü, altın madalyanın sahibi oldu.

2001 yılında Van'da dünyaya gözlerini açan Umut, 2 kol, 2 bacak yarım ve ses telleri yağışık olarak doğdu. Sağlık sorunları nedeniyle İstanbul'a yerleşen milli sporcu, İlkokul ve liseyi İstanbul Esenyurt ilçesinde tamamladıktan sonra Kültür Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu ve aynı zamanda Rumeli Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü’nü okudu. 2020 yılında başarılı olacağı yüzme sporuna başladı.

İzlanda teknik direktöründen Türkiye yorumu İzlanda teknik direktöründen Türkiye yorumu Haberi Görüntüle

2018 YILINDA İNTİHARA GİRİŞTİ

Yüzme sporuna başlamadan önce Ünlü, 2018 yılında intihara kalkıştı. O günleri unutmadığını dile geitren Umut, önceden hayattan nefret ediyordum dedi.

Paralimpik Oyunları'nda Ali Öztürk bornz madalya kazandı! Paralimpik Oyunları'nda Ali Öztürk bornz madalya kazandı! Haberi Görüntüle

PARALİMPİK ŞAMPİYONU OLDU

Paris yolcuğu öncesi İstanbul Havalimanı’nda açıklamalarda bulunan milli sporcu Umut Ünlü, “İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA yaklaşık benim 3 yıldır sponsorum ve bana destek oluyor. Ben daha milli sporcu olmamışken beni buldular sosyal medya üzerinden bana destek oldular. Gerçekten İGA’nın desteği sayesinde çok iyi yerlere geldim. Şimdi Paris olimpiyatlarına gidiyorum ve altın madalya alarak ülkeme döneceğim” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading