İspanya, Avrupa Şampiyonası'ndan kazanılabilecek maksimum parayı kazandı

İspanya, Avrupa Şampiyonası'ndan kazanılabilecek maksimum parayı kazandı

EURO 2024 finalinde İngiltere'yi 2-1'lik skorla yenerek şampiyon olan İspanya, kasasını doldurdu. İspanyollar, turnuvadan elde edilebilecek en yüksek geliri tüm maçlarını kazanarak elde etmiş oldu.  

Spor

15.07.2024, 10:25

EURO 2024 finalinde İngiltere'yi 2-1 mağlup ederek kupaya uzanan İspanya, turnuvadan elde edilebilecek maksimum geliri kasasına koydu. Bu zaferle birlikte İspanyollar, sadece sportif başarı değil, aynı zamanda ciddi bir ekonomik kazanç elde etti.

Beşiktaş'ta sakatlıklar baş gösterdi: Gaziantep maçında üç eksik… Hangi futbolcular yok? Beşiktaş'ta sakatlıklar baş gösterdi: Gaziantep maçında üç eksik… Hangi futbolcular... Haberi Görüntüle

KAZANILAN ÖDÜLLER

Turnuvaya katılım ücreti olarak 9.25 milyon euro kazanan İspanya, grup aşamasındaki 3 galibiyetiyle de 3 milyon euro daha elde etti. Boğalar, son 16 turundan 1.5 milyon euro, çeyrek finalden 2.5 milyon euro, yarı finalden ise 4 milyon euro kazandı. Şampiyonluk primi olarak da 8 milyon euroyu kasasına koydu.

UEFA'nın resmi sitesinde belirtilen bilgilere göre, EURO 2024'te grup aşamasındaki 3 maçını da kazanarak şampiyon olan takım maksimum 28.25 milyon euro kazanabiliyor. İspanya, bu performansıyla turnuvadan kazanılabilecek en yüksek geliri elde etti.

Son dakika... Zor galibiyet: A Milli Takım, Karadağ'ı tek golle geçti, liderliğini sürdürdü Son dakika... Zor galibiyet: A Milli Takım, Karadağ'ı tek golle... Haberi Görüntüle

İNGİLTERE'NİN KAZANCI

EURO 2024'ü ikinci sırada tamamlayan İngiltere ise 24 milyon euro para ödülüne hak kazandı. Finalde İspanya'ya mağlup olan İngiltere, bu ödülle turnuvayı tamamladı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading