Yandex Metrica

İstanbul'da yeni Basketbol Spor Lisesi açılıyor! Protokol imzalandı

İstanbul'da yeni Basketbol Spor Lisesi açılıyor! Protokol imzalandı

Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TBF ortak bir porjeyi hayata geçiriyor. İstanbul'da açılacan Basketbol Spor Lisesinin protololü, Bakanlar Tekin ve Aşkın Bak ile TBF Başkanı Türkoğlu'nun katılımıyla imzalandı. İşte detaylar...

Spor

20.09.2024, 17:51

İstanbul Zeytinburnu'ndaki Basketbol Gelişim Merkezi'nde yapılan istanbul TBF Basketbol Spoer Lisesi protolü imza törenine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşık Bak, Türkiye Basketbol Federasyon Başkanı Hidayet Türkoğlu, Zeytinburnu Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, sporcular ve çok sayıda davetli katıldı.

Galatasaray'da hesaplara bloke konuldu! Futbolcular isyan bayraklarını çekmek üzere! Galatasaray'da hesaplara bloke konuldu! Futbolcular isyan bayraklarını çekmek üzere! Haberi Görüntüle

''BÜYÜK BİR PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK''

İmza töreninde konuşan Bakan Yusuf Tekin, "Federasyonlarla, Gençlik Spor Bakanlığımızın öncülüğünde ilişkiler yürüttük. Bunun en başarılı örneği Türkiye Voleybol Federasyonu'yla birlikte yürüttüğümüz Ankara'daki voleybol lisemiz.

Fatih Terim Hoca'yla 2024 yılında Riva'da bir futbol lisesi hayata geçirdik. Bugün de diğer federasyonlarla da bu tür ilişkileri yürütmeye en azından başladık. Bugün Türkiye Basketbol Federasyonu ile birlikte büyük bir projeyi hayata geçirmiş olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu projelerimizle çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren alıp, yeteneklerinin yatkın olduğu spor dallarına ilişkin kültürlerini geliştirmek istedik.

Çocuklarımız, bu sayede yurt dışına gittiğinde ülkemizi temsil edebilecek. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün deyimiyle zeki, çevik ve ahlaklı bireyler olarak yetiştirebileceğimiz, milletimizi temsil edebilecek çocuklar yetiştirmek için hizmet etmeye çaba sarf ettik. Bunun başlangıcını yaptık. Ben bu süreci gerçekten çok önemsiyorum. Bu yıl da artık tematik spor liselerimizin bünyesinde ortaokullarda açmak istiyoruz. Bunun şöyle bir avantajı olacak.

Milli Eğitim bakanlığı kaydından ayrı değerlendirilecek. Federasyon çocuklarımızı, gençlerimizi yeteneklerine göre kendi eleme mekanizmaları açısından seçip, onları öğrenci olarak alacaklar. Bu sürece destek veren başta Gençlik Spor Bakanımız olmak üzere başkanımıza ve ilgili herkese teşekkür ediyorum. Benim hayalimin ötesinde bir şey gerçekleşti. Bu protokolle beraber birkaç hususu da hayata geçirmiş olacağız" dedi.

Fenerbahçe transferi açıkladı: Genç futbolcu Belçika ekibine kiralandı Fenerbahçe transferi açıkladı: Genç futbolcu Belçika ekibine kiralandı Haberi Görüntüle

BAKAN BAK: ÇOK GÜZEL BİR ESER

Basketbol Gelişim Merkezi'nin çok güzel bir eser olduğunu vurgulayan Bakan Osman Aşkın Bak, "Biz bu heyecanı burada da yaşamak istedik. Yetenek taraması projesi çerçevesinde çocuklarımızı en az 2 branşa yönlendirmek için çalışıyoruz. Tesislere yapılan yatırımlar var. Sayın Cumhurbaşkanımızın sporun içinden gelmesiyle Türkiye'nin dört bir yanına onlarca tesis yapıldı. Bunların zirve örneklerinden birisi de Basketbol Gelişim Merkezi. Avrupa'da böyle bir tesis yok. Burada basketbol lisesi projesini de başlatmış olduk" ifadelerini kullandı.

Türkiye karşıtı pankart, Ergin Ataman'ı çileden çıkardı hakeme çıkıştı: Atın beni Türkiye karşıtı pankart, Ergin Ataman'ı çileden çıkardı hakeme çıkıştı: Atın... Haberi Görüntüle

''200 ÖĞRENCİYE HİZMET VERİLECEK''

 Gençleri basketbola kazandırmak, sporun temellerini güçlendirmek adına önemli bir projenin hayata geçirildiğinin altını çizen Türkoğlu, "Basketbol Gelişim Merkezi'nin açılışını 29 Eylül'de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştireceğiz.

Türkiye'nin dört bir yanındaki kulüplerimize, bu tesisin imkanlarıyla sporcu yetiştireceğiz, yönetici ve maddi kaynak sağlayacağız. Bugün de İstanbul TBF Basketbol Spor Lisesi'nin protokol imzasını atacağız. Devrim niteliğinde bir projenin temeli.

Bu projede emeği geçen herkese, Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin, Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak'a teşekkür ederim. İstanbul TBF Basketbol Spor Lisesi, 'Basketbol bir spor değil, aynı zamanda eğitim ve karakter gelişimi' dediğimiz vizyonumuzu ortaya koymaktadır.

Bu okul, kurulu olduğu 1200 metrekare alandaki modern donanımıyla, 200 öğrenciye hizmet verecek. Bu vesileyle İstanbul TBF Basketbol Spor Lisesi hayırlı olsun diyorum" dedi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Spor


Loading