Yandex Metrica

Sitede Ara

Kamuda alımlarında yeni dönem! Yeni sistem kuruluyor

Kamuda alımlarında yeni dönem! Yeni sistem kuruluyor

Türkiye’nin ekonomisini şekillendirecek olan Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında kamu alımlarında önemli yenilikler devreye alınıyor. Kamu alımlarının detaylı analizi ve yönetimi için yeni bir e-Tedarik Sistemi oluşturulacak. Bu sistem, tasarruf odaklı merkezi kamu alım politikalarını destekleyecek ve harcamaların verimli bir şekilde yönetilmesine katkı sağlayacak.

Spor

06.09.2024, 15:00

OVP'de yer alan düzenlemelere göre, kamu maliyesinin sürdürülebilirliği ve verimliliği artırmak amacıyla kamu alımlarına yönelik detaylı analizlerin yapılabileceği e-Tedarik Sistemi hayata geçirilecek. Sistem özellikle tasarruf odaklı kamu alımlarını destekleyerek harcamaların verimli yönetilmesini sağlayacak.

Arda Güler'in sağlık durumu nasıl? Madrid'e geri dünüyor! Arda Güler'in sağlık durumu nasıl? Madrid'e geri dünüyor! Haberi Görüntüle

KAMU MALİYESİNDE DİSİPLİN

2025-2027 dönemini kapsayan OVP, kamu maliyesini makroekonomik istikrar ve kalkınma için stratejik bir araç olarak konumlandırıyor. Deprem harcamaları dışında kalan kamu harcamalarının kontrol altında tutulması için gerekli önlemler alınacak. Mali disiplinin korunması ve kamu açığının kademeli olarak azaltılması hedefleniyor.

Kamu hizmetleri verimlilik ve tasarruf ilkesi doğrultusunda yürütülecek, kamu yatırımları ise ekonomik ve sosyal fayda üretecek projelere öncelik verecek şekilde rasyonelleştirilecek.

Galatasaray bombayı patlatıyor! Victor Osimhen için tüm gemiler yakıldı Galatasaray bombayı patlatıyor! Victor Osimhen için tüm gemiler yakıldı Haberi Görüntüle

DİJİTALLEŞME VE YAPAY ZEKA İLE DENETİM

Kamu idarelerinin mali yönetim ve kontrol sistemlerinin etkinliğini artırmak için dijitalleşmeye yönelik çalışmalar hız kazanacak. Elektronik fatura kapsamı genişletilecek, yapay zeka destekli muhasebe sistemleri ile mevzuata aykırı harcamalar tespit edilecek ve risk odaklı denetim altyapısı güçlendirilecek. e-tahsilat uygulaması yaygınlaştırılarak kamu gelirlerinin elektronik ortamda toplanması sağlanacak.

İspanyollar resmen duyurdu: Galatasaray'dan Sergio Ramos'a teklif İspanyollar resmen duyurdu: Galatasaray'dan Sergio Ramos'a teklif Haberi Görüntüle

YERLİ ÜRETİM VE ÇEVRECİ ARAÇLARA ÖNCELİK

Kamu taşıtları, ihtiyaç analizleri ve tasarruf anlayışı çerçevesinde sistematik olarak gözden geçirilecek. Zorunlu haller dışında yeni taşıt edinimlerinde yerli üretim ve çevre dostu araçlara öncelik verilecek. Bu adımla hem çevreye duyarlılık artırılacak hem de yerli üretim desteklenecek.

Trabzonspor- Beşiktaş derbisinde taraftar olacak mı? Trabzonspor- Beşiktaş derbisinde taraftar olacak mı? Haberi Görüntüle

KAMU İHALE MEVZUATINDA GÜNCELLEMELER

Kamu ihale mevzuatı, uluslararası norm ve standartlarla uyumlu olacak şekilde dijitalleşmeyi, yenilikçiliği ve sürdürülebilirliği destekleyen bir yapıya dönüştürülecek. Sektörel kamu alımlarına yönelik düzenlemeler yapılarak, konuya ilişkin yeni kanunun 2025 yılının ilk çeyreğinde TBMM'ye sunulması planlanıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading