Ligde ortalık karıştı: Türk sanılan futbolcu Suriyeli çıktı şampiyonluk gitti

Ligde ortalık karıştı: Türk sanılan futbolcu Suriyeli çıktı şampiyonluk gitti

Gaziantep'te Amatör Lig’de, Suriye uyruklu futbolcu Abdurrahman Cüneyd’in, Türk vatandaşı kuzeni Hüseyin Leyla'nın kimliğiyle çıkardığı lisansla oynadığı Karkamış Barak Spor, şampiyon oldu. Olayın öğrenilmesi üzerine 3 puanı silinen Karkamış Barak Spor'un şampiyonluğu geri alındı.  

Spor

27.09.2024, 16:57

Gaziantep'te Amatör Lig’de akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Yeşil sahalarda eşi benzeri görülmemiş olayda Türk sanılan futbolcu Suriyeli çıkınca ortalık bir anda karıştı.

Hayatına Gaziantep'te devam eden Suriyeli Abdurrahman Cüneyd, 2022 yılında Karşıyaka Gençlik Spor Kulübü'nün seçmelerini kazandı. Suriye uyruklu vatandaştan lisansının çıkarılması için resmi evrak istendi. Suriyeli oyuncu, daha önce Türk vatandaşı olan kuzeni Hüseyin Leyla'nın kimliğini kullandı. Suriyeli oyuncu, kuzeninin adını taşıyan lisansla futbol hayatına devam etti ve Karşıyaka Gençlik Spor Kulübü'nde forma giymeye başladı.

Okan Buruk'tan derbi için flaş Sara kararı! Okan Buruk'tan derbi için flaş Sara kararı! Haberi Görüntüle

TAKIMINI ŞAMPİYON YAPAN GOLÜ ATTI

Suriyeli Abdurrahman Cüneyd, gösterdiği başarılı performansın ardından Karkamış Barak Spor Kulübü'ne transfer oldu. Suriyeli futbolcu, yeni takımında 18 maçta forma giydi. Cüneyd, sezon boyunca attığı 10 gol ile takımına önemli katkılar sağladı. Karkamış Barak Spor en yakın rakibi olan Gazikent Spor Kulübü ile 26 Haziran'da oynadığı son maçı Abdurrahman Cüneyd'in de attığı golle 2-0 mağlup ederek 49 puanla şampiyon olup bir üst lig olan Süper Amatör Ligi'ne yükseldi.

Galatasaray PAOK maçı ne zaman, hangi kanalda, şifresiz mi? Galatasaray PAOK maçı ne zaman, hangi kanalda, şifresiz mi? Haberi Görüntüle

3 PUAN SİLİNDİ 24 MAÇ MEN CEZASI

Ligi 48 puanla 2'nci sırada bitiren Gazikent Spor Kulübü ise Abdurrahman Cüneyd'in başka bir kimlikle lisans çıkardığını öğrenince işin rengi değişti ve TFF'ye itirazda bulundu. İtirazı incelemeye alan Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Futbol Disiplin Kurulu Tahkim Kurulu, Gazikent Spor Kulübü'nü haklı buldu. Bunun üzerine Karkamış Barak Spor’un 3 puanını silindi ve 3-0 mağlup sayılmasına hükmedildi. Abdurrahman Cüneyd'e ise 24 resmi müsabakadan men cezası verildi.

Nihat Kahveci'den flaş yorum: 5 maç ceza verilmesi gerekir Nihat Kahveci'den flaş yorum: 5 maç ceza verilmesi gerekir Haberi Görüntüle

KONU TAHKİM'E TAŞINDI

Karar üzerine bu kez Karkamış Barak Spor, farklı kişi adına düzenlenmiş lisans ile oynadığı belirtilen futbolcunun lisansını çıkaran kulübün farklı olduğunu ve futbolcunun sezon boyunca oynadığını ve herhangi bir uyarı veya itirazla karşılaşılmadığını, varsa bir hatanın kulübe mal edilemeyeceği ve şampiyonluklarının alınamayacağını belirterek, konuyu Tahkim Kurulu'na taşıdı.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading