Yandex Metrica

Manchester City'nin yıldızı isyan etti: Bizim de canımız var, futbolu bırakacağım

Manchester City'nin yıldızı isyan etti: Bizim de canımız var, futbolu bırakacağım

Manchester City'nin İsviçreli stoperi Manuel Akanji, futbol dünyasında sıkışık maç programlarından şikayetçi. Akanji, bu tempoda devam ederse kariyerini erken sonlandırabileceğini açıkladı.

Spor

17.09.2024, 15:52

Manchester City'nin başarılı defans oyuncusu Manuel Akanji, futbolcuların yoğun maç programları nedeniyle dinlenme fırsatı bulamamalarından yakınarak, bu durumun futbol kariyerine erken son verebileceğini ifade etti. Borussia Dortmund'dan 2022 yılında Manchester City'ye transfer olan 29 yaşındaki stoper, özellikle son dönemde artan maç yükünün futbolcular üzerinde olumsuz etkiler yarattığını vurguladı.

Trabzonspor- Beşiktaş maçı deplasman yasağı değişti! Trabzonspor- Beşiktaş maçı deplasman yasağı değişti! Haberi Görüntüle

"BİZ DE İNSANIZ, FUTBOLU BIRAKABİLİRİM"

Akanji, yaşadığı fiziksel ve mental yorgunluğu "Belki sıkı çalışıyoruz, ancak biz de insanız. Bizim de bir canımız var. Bu tempoyla devam edersek 30 yaşında futbolu bırakabilirim." sözleriyle dile getirdi. İsviçreli oyuncunun bu açıklaması, yoğun maç trafiğinin futbolcular üzerindeki baskısını bir kez daha gözler önüne serdi.

Yaz transfer dönemi sona erdi: İşte gelenler gidenler! Yaz transfer dönemi sona erdi: İşte gelenler gidenler! Haberi Görüntüle

MANCHESTER CITY PERFORMANSI

Manchester City formasını bugüne kadar 101 kez terleten Manuel Akanji, takımına 5 gol ve 1 asistlik katkı sağladı. Hem Premier Lig'de hem de Şampiyonlar Ligi'nde sergilediği istikrarlı performansla dikkat çeken oyuncu, takımın vazgeçilmez isimlerinden biri olarak öne çıkıyor.

Hacıosmanoğlu intikam aldı! Futbol camiasını şoke eden iddia: 9 yıl önce rehin aldığı hakeme kesik attı Hacıosmanoğlu intikam aldı! Futbol camiasını şoke eden iddia: 9 yıl... Haberi Görüntüle

FUTBOLCULARIN MAÇ YÜKÜ

Akanji'nin açıklamaları, futbol dünyasında uzun süredir tartışılan yoğun maç takvimleri ve futbolcuların üzerindeki fiziksel yük hakkında önemli bir tartışmayı yeniden gündeme getirdi. Özellikle üst düzey liglerde oynayan futbolcular, yıl boyunca kulüp ve milli takım maçlarıyla sürekli bir performans sergilemek zorunda kalıyor, bu da kariyerlerini erken sonlandırmalarına neden olabilecek sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading