Yandex Metrica

MEB, alım kararını açıkladı! İşte gerekli koşullar ve belirlenen tarih

MEB, alım kararını açıkladı! İşte gerekli koşullar ve belirlenen tarih

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın müfettiş ihtiyacını karşılamak amacıyla sınavla 100 müfettiş yardımcısı alımı yapacağını açıkladı. Başvurular, 14-25 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Spor

24.09.2024, 10:15

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Teftiş Kurulu Başkanlığı’ndaki müfettiş ihtiyacını karşılamak için sınavla 100 müfettiş yardımcısı alacağını duyurdu. Bu alım için başvuru ve sınav sürecine ilişkin detaylar, Resmi Gazete’de ve MEB’in internet sitesinde yayımlandı. Sınav başvuruları, 14-25 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Alım sürecinde hem öğretmenlik alanında hem de öğretmenlik dışı alanlarda müfettiş yardımcısı kadroları açılacak.

Türkiye'de bir ilk yaşanacak! İşte tarih belli oldu Türkiye'de bir ilk yaşanacak! İşte tarih belli oldu Haberi Görüntüle

BAŞVURU SÜRECİ VE ŞARTLAR

Öğretmenlik alanı başvuruları: Müfettiş yardımcılığı için öğretmenlik alanından başvuran adaylar, 8 yıl ve üzeri öğretmenlik hizmeti bulunmak şartıyla başvuru yapabilecek. Adayların, başvurunun son günü itibarıyla öğretmenlik hizmeti süresinin tamamlanmış olması ve 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekiyor.

Öğretmenlik dışı alan başvuruları: Eğitim-öğretime dair denetim dışındaki konularda görev alacak öğretmen dışı müfettiş yardımcıları ise en az 4 yıllık lisans mezunu olmalı. Bu adaylar, hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, mühendislik gibi alanlardan mezun olmuş olmalı ve KPSS’de 75 ve üzeri puan almış olmalı. Ayrıca başvuru yapacak adayların 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekiyor.

Galatasaraylı Ziyech'ten terör devleti İsrail ve destekçilerine tepki: Bu saldırganlığı destekleyen tüm ülkelere lanet olsun Galatasaraylı Ziyech'ten terör devleti İsrail ve destekçilerine tepki: Bu saldırganlığı... Haberi Görüntüle

SINAV SÜRECİ VE TARİHLER

Öğretmenlik alanı için yazılı sınav: 23 Kasım 2024 tarihinde Ankara’da yapılacak. Sınav sonuçları, 6 Aralık 2024 tarihinde açıklanacak. Sözlü sınavlar ise 20-24 Ocak 2025 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek ve atanmaya hak kazananlar 7 Mart 2025'te ilan edilecek.

Öğretmenlik dışı alan için sözlü sınav: Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar, 22 Kasım’da ilan edilecek. Sözlü sınavlar 2-6 Aralık 2024 tarihlerinde yapılacak ve sonuçlar 20 Aralık'ta açıklanacak. Atanmaya hak kazananlar ise 17 Ocak 2025 tarihinde ilan edilecek.

Avrupa Ligi'nde Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kasasına ne kadar para girecek? Avrupa Ligi'nde Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kasasına ne kadar para... Haberi Görüntüle

MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI KADROSU İÇİN ÖNEMLİ KOŞULLAR

Başvuru yapacak adayların görevde bulunduğu döneme ait taksit ödemelerini yapmış olması ve geçmişe dönük herhangi bir borcunun bulunmaması gerekiyor. Öğretmen dışı alandaki müfettiş yardımcıları ise idari ve mali denetim, ihale işleri gibi alanlarda görev alacak. Adayların sınavı kazanarak MEB'in denetim ve teftiş kadrosuna atanma hakkı elde etmesi, Bakanlık bünyesinde yapılacak idari ve mali denetim süreçlerinde kritik bir role sahip olmalarını sağlayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading