Merih Demiral'ın heykeli Bozkurt selamıyla Bolu'da yükseldi!

Merih Demiral'ın heykeli Bozkurt selamıyla Bolu'da yükseldi!

Bolu'da, milli futbolcumuz Merih Demiral'ın heykeli, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda yaptığı "bozkurt" selamıyla anmak üzere törenle dikildi.

Spor

05.10.2024, 16:20

Bolu Belediyesi, milli maçta bozkurt işaret yaptığı gerekçesiyle UEFA'dan ceza alan Merih Demiral'ın heykelini dikti. Demiral, Avrupa Şampiyonası'ndaki performansıyla bozkurt selamlamasında büyük takdir toplamıştı. Bu heykel, bu anıyı ölümsüzleştirmek için yapıldı ve Bolu halkı tarafından da büyük bir ilgiyle karşılandı.

Bolu Belediyesi Merih Demiral'ın heykelini törenle açtı. Konuya ilişkin açıklama yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, şu ifadelere yer verdi:

"İspanyol futbolcu gol atıyor, boğa işareti yapıyor buna ceza yok. Çünkü boğa İspanyolların simgesi. Türk dünyasının simgesi de bozkurt. Bu hareketi yapan futbolcuya niye ceza veriyorsunuz? Hükümet niye bunda kayıtsız kalıyor. Ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Üstelik bozkurt hareketi MHP’lilerin, ülkücülerin simgesi falan da değil. Bu büyük bir yalan. Orta Asya Türk cumhuriyetlerinde, Arnavutluk’taki, Bulgaristan’daki Türklerde, İran Türkleri’nde, Azerbaycan Türkleri’nde yüzlerce yıldır kullanılan bir simge bu." dedi.

NE OLMUŞTU?

Türkiye A Milli Takımı, UEFA 2024 son 16 turunda Avusturya ile karşı karşıya geldi. Maçta Merih Demiral'ın attığı iki golle Türkiye, Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Demiral, gollerin ardından sevinç gösterisi olarak yaptığı 'bozkurt' işareti yaptığı gerekçesiyle UEFA Demiral'a iki maç cezası verdi.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading