Yandex Metrica

Sitede Ara

Mert Günok'un muhteşem kurtarışı herkesi mest etti: Gordon Banks efsanesine benzetildi

EURO 2024 son 16 turunda Türkiye, Avusturya'yı 2-1 mağlup ettiği maçın son dakikalarında Mert Günok'un yaptığı kurtarış dünya medyasını sallladı. Gol beklentisinin yüzde 94 olan pozisyonda topu adeta bir panter gini dışarı çıkaran Günok'un kurtarışı, 1970 Dünya Kupası'nda Pele'nin kafa vuruşunda kalesini kuruyan Gordon Banks'ın muhteşem kurtarışına benzetildi.

Spor

03.07.2024, 11:39

A Milli Takım, EURO 2024 son 16 turunda Merih Demiral'ın attığı gollerle Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükselmeyi başardı. Son dakikalarda inanılmaz bir kurtarışa imza atan Mert Günok, tarihi zaferin mimarlarından oldu.

Mert Günok, 90+5'te Baumgartner'in kafa vuruşunda kaleye giden topu inanılmaz bir hamleyle kornele gönderdi. 

EURO 2024'te çeyrek final eşleşmeleri ve maç programı EURO 2024'te çeyrek final eşleşmeleri ve maç programı Haberi Görüntüle

YÜZDE 6'LIK BİR İHTİMALİ GERÇEKLEŞTİRDİ

The xG (gol beklentisi) Philosophy hesabının paylaşımına göre, Avusturyalı yıldızın vuruşunda gol beklentisi 0.94 düzeyindeydi. Bu kapsamda Günok yüzde 6'lık bir ihtimali gerçekleştirerek kalesini gole kapattı.

Maçın kaderini belirleyen bu kurtarış 1970 Dünya Kupası'nda oynanan Brezilya- İngiltere maçındaki bir pozisyonu gün yüzüne çıkardı. Avusturya Teknik Direktörü Ralf Ragnick olmak üzere birçok isim, Mert Günok'un pozisyonunu, İngiltere kalecisi Gordon Banks'in Pele'nin kafa vuruşunda yaptığı ve Dünya Kupası tarihinin en iyilerinden biri olarak kabul edilen kurtarışına benzetti. 

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Avusturya Teknik Direktörü Ragnick, "Beraberlik için yeterli süremiz vardı ama Türkiye'nin kalesinde Gordon Banks olduğu için bu zordu" dedi. BBC Radyo'nun spor muhabirlerinden Ian Dennis de pozisyon için "Birbirimize baktık ve şunu söyledik: Gordon Banks" yorumunu yaptı. BBC Sport X hesabından da pozisyonun videosu "Gordon Banks-esk kurtarış"  mesajını paylaştı.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

1

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading