Milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu'ndan İsrail soykırımına tepki: 'Bir milletin yok edilmek üzere olduğunu görüyorum'

Milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu'ndan İsrail soykırımına tepki: 'Bir milletin yok edilmek üzere olduğunu görüyorum'

Benfica'nın ve A Milli Takım'ın yıldızı Kerem Aktürkoğlu, bir kez daha İsrail soykırımına tepki gösterdi. Milli futbolcu, "Şu an gördüğüm, bir milletin yok edilmek üzere olması. Bunu biliyorum ve buna sessiz kalamıyorum." ifadesini kullandı.

Spor

17.10.2024, 09:51

Daha önce de birçok kez İsrail'in Filistin topraklarında işlediği cinayetlere karşı hassasiyetini dile getiren milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bir kez daha İsrail soykırımına tepki gösterdi. 

İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarındaki katliamı devam ediyor. Dünyanın çeşitli noktalarında sporcular ve sanatçılar bu zulme tepki gösterdiyor. Ancak başta ABD ve Almanya olmak üzere özellikle Batı dünyası tümüyle soykırımcıların arkasında. Gazze'de ve diğer işgal edilen topraklarda öldürülen sivillerin kanları bu devletlerin de eline bulaşmış durumda. Son noktada Gazze ve Batı Şeria'daki katliamlarını sürdüren İsrail, Lübnanlı sivillere de aynı vahşeti yaşatıyor. Gazze'de 42 bini aşkın sivili öldüren işgalciler, Lübnan'da ise kısa sürede 2 binden fazla sivilin ölümüne neden oldu. 

Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu'nu unutturacak transfer! Ocak ayı bombası! Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu'nu unutturacak transfer! Ocak ayı bombası! Haberi Görüntüle

FİLİSTİN HASSASİYETİ TAŞIYAN İSİMLERDEN BİRİ

Bu soykırım, elbette konuya hassasiyet duyan herkesin gündemine geliyor. Sezon başında Galatasaray'dan Benfica'ya transfer olan ve A Milli Takım'da oynadığı futbolla büyük beğeni toplayan Kerem Aktürkoğlu da Filistin'de yaşanan insanlık dramı konusunda hassasiyet taşıyan isimlerden biri. Daha önce birçok defa bu hassasiyetini dile getiren ve yaptığı sosyal medya paylaşımlarıyla insani drama dikkat çeken milli futbolcu bugün bir paylaşım daha yaptı ve İsrail soykırımına tepkisini dile getirdi. 

Katalan devi Erling Haaland'ın peşinde: Norveçli yıldız için teklif hazırlanıyor… Hangi kulüp peşinde? Katalan devi Erling Haaland'ın peşinde: Norveçli yıldız için teklif hazırlanıyor…... Haberi Görüntüle

"ÖLEN ÇOCUKLARIN ÇARESİZ ÇIĞLIĞINI DUYUYORUM"

Paylaşımında "Herkesin temkinli yaklaşılması gerektiğini söylediği bir konu olduğunun farkındayım, duyuyorum. Ama duyduklarım sadece onlar değil." diyen Kerem, ölen çocukların çaresiz çığlığını duyduğunu ifade etti. Şu anda bir milletin yok edilmek üzere olduğunu gördüğünü söyleyen Kerem, buna sessiz kalamadığını, böyle bir dehşet karşısında her şey yolundaymışçasına hayata devam etmenin mümkün olmadığını belirtti. 

Kerem Aktürkoğlu'nun üstte Türkçe, altta da İngilizce olarak yaptığı sosyal medya paylaşımı şöyle:

"Herkesin temkinli yaklaşılması gerektiğini söylediği bir konu olduğunun farkındayım, duyuyorum. Ama duyduklarım sadece onlar değil... Bir halkın çaresiz çığlığı; ölen çocukların, sivillerin maruz kaldığı katliam. Bazen evlerinde, bazen ibadet alanlarında, bazen de yardım bekledikleri hastanelerde... İsrail ile Filistin arasında tarih boyunca birçok şey yaşanmış olabilir ancak şu an gördüğüm, bir milletin yok edilmek üzere olması. Bunu biliyorum ve buna sessiz kalamıyorum. Yukarıda saydıklarımı kınamayacak kimse var mı? Böyle bir dehşet karşısında her şey yolundaymışçasına hayatımıza devam etmek ne kadar mümkün? Bu katliam durmalı, çocuklar yaşamalı, aileler mutlu olmalı... Artık yeter!"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading