Yandex Metrica

Milli Takım'ın Avusturya zaferi dünyayı salladı: Önce icat sonra infaz

A Milli Futbol Takımı, Merih Demiral'in golleriyle Avusturya'yı 2-1 yendi. Ay yıldızlılar çeyrek finalde cumartesi günü Hollanda ile karşılaşacak. Maçın uzatma dakikalarında hayati bir kurtarış yapan Mert Günok, milli takımı ipten alırken Avusturya zaferi dünya medyasında geniş yer aldı.

Spor

03.07.2024, 13:12

Almanya'da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 maçında Türkiye, Avusturya ile karşı karşıya geldi.

Hemen maçın başında öne geçen Millilerimiz, Avusturya'yı 2-1 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Ay-yıldızlı ekibimize galibiyeti getiren golleri Merih Demiral kaydetti. Avusturya'nın tek sayısı Gregoritsch'ten geldi.

Merih Demiral'ın henüz 1. dakikada attığı gol Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'ndaki en erken golü olarak tarihe geçti.

Avusturya'yı turnuvada saf dışı bırakan millilerimiz, 6 Temmuz Cumartesi akşamı Berlin'de Hollanda ile karşı karşıya gelecek.

Maçın uzatma dakikalarında hayati bir kurtarış yapan Mert Günok, milli takımı ipten aldı.

Borrusia Dortmund'dan flaş Ferdi Kadıoğlu kararı! Bonservis rekoru kırılacak Borrusia Dortmund'dan flaş Ferdi Kadıoğlu kararı! Bonservis rekoru kırılacak Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE'NİN KALESİNDE GORDON BANKS VARDI''

Avusturya teknik direktörü Ralf Rangnick, müsabakanın ardından yaptığı açıklamada "2-0 geri düşünce işler kolay olmuyor. Golü de bulduk, beraberlik için de yeterince vaktimiz de vardı ama tabii ki zor. Çok da yaklaşmıştık ama Türkiye`nin kalesinde Gordon Banks varken bu çok zordu" dedi.

Türkiye'nin EURO 2024 Avrupa Şampiyonası'nda Avusturya'ya karşı kazandığı zafer dünya basınında da büyük yankı uyandırdı.

Trabzonspor'dan yeni sezon hazırlıklarında büyük ciddiyet Trabzonspor'dan yeni sezon hazırlıklarında büyük ciddiyet Haberi Görüntüle

BBC: TURNUVANIN EN İYİ MÜSABAKALARINDAN BİRİ

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Türkiye'nin çeyrek finale kaldığı muhteşem maçın ardından "Türkiye 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Avusturya'yı yendi" başlığıyla okurlarının karşısına çıktı.

İngilizler, ay-yıldızlı ekibin 2 golünü de atan Merih Demiral'ı ön plana çıkardı.

Müsabakanın turnuvanın en iyi maçlarından biri olabileceğine dikkat çekildi.

Mert Günok da son dakikadaki kurtarışı nedeniyle kahraman olarak adlandırıldı.

Sky Sports ise hem Merih Demiral'ın attığı iki golü hem de yine Mert Günok'un son dakikadaki kurtarışını ön plana çıkardı.

Merih Demiral'ın 57. saniyedeki golünün son 16 turunun en erken golü olduğu ifade edildi.

Fenerbahçe'den şaşırtacak transfer: Orta sahaya geliyor Fenerbahçe'den şaşırtacak transfer: Orta sahaya geliyor Haberi Görüntüle

"GİZLİ FAVORİYE HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATTI"

Guardian gazetesi de maç öncesi erken gol tahminlerinin yapıldığı; ancak bu golün Türkiye'den gelmesinin sürpriz olduğu ifade edildi.

Maçın başından sonuna kadar muhteşem bir mcüadele sergileyen Türkiye'nin galibiyetinin, turnuvanın gizli favorisi olarak gösterilen Avusturya'ya hayal kırıklığı yaşattığı vurgulandı.

Kasımpaşa'dan harcama limiti isyanı: 'TFF'yi göreve davet ediyoruz' Kasımpaşa'dan harcama limiti isyanı: 'TFF'yi göreve davet ediyoruz' Haberi Görüntüle

''DEMİRAL ABARTTI''

İtalyanların önde gelen gazeteleri arasında yer alan La gazzetta dello Sport da "Demiral abarttı: Avusturya'ya karşı iki gol. Montella'nın Türkiye'si çeyrek finalde" manşetini attı.

İspanyol Marca gazetesi de Merih Demiral'ın iki golüne vurgu yaparken ''Güler icat ediyor, Demiral infaz ediyor, Günok kurtarıyor. Ve Türkiye hayallerinin peşinden koşmaya devam ediyor.'' ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin çeyrek finalde Hollanda ile karşı karşıya geleceği aktarıldı, gollerde Arda Güler'in kullandığı başarılı korner atışlarının etkisine de değinildi.

İspanyol AS gazetesi ise Arda Güler gezegendeki tüm haber bültenlerini değiştirmek istedi: Orta sahadan denediği çılgınlığa bakın.

Habere Tepki Ver

7

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading