Yandex Metrica

Mourinho, Rize'yi dağıttı! Spor yorumcuları Rizespor- Fenerbahçe maçını değerlendirdi

Mourinho, Rize'yi dağıttı! Spor yorumcuları Rizespor- Fenerbahçe maçını değerlendirdi

Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Rizespor'u 5-0 mağlup ederek averajını yükseltti. Karşılaşmas sonrası spor yazarları, Mourinho'nun farklı galibiyetini değerlendirdi. İşte detaylar...

Spor

26.08.2024, 12:16

Süper Lig'in 3. haftasında Rizespor evinde Fenerbahçe'yi ağırladı. Karşılaşmada sarı lacivertli takım ev sahibini 5-0 mağlup etmeyi başardı.

Fenerbahçe'yi farklı galibiyete taşıyan golleri 16, 61 ve 64. dakikalarda Fred; 53. dakikada Edin Dzeko ve 66. dakikada Alikunov kendi kalesine attı.

Bu sonuçla puanını 7'ye yükselten Fenerbahçe, maç fazlası ve averaj farkıyla haftayı liderlik koltuğunda kapattı. Rizespor ise 4 puanda kaldı. Spor yorumcuları ise Mourinho'nun bu galibiyetini farklı yorumladı.

Soykırımcı İsrail'e büyük şok! İtalyan taraftarlardan sosyal medyaya damga vuran protesto Soykırımcı İsrail'e büyük şok! İtalyan taraftarlardan sosyal medyaya damga vuran... Haberi Görüntüle

PENALTIYI VERMEDİ!

Mustafa Çulcu: Fenerbahçe de Fred'in dönmesi ile hücum gücü temposu ve pas ritminin arttığını gördük. Fred-İsmail birlikteliği hücuma çok olumlu yansıyor. Mourinho, "Fred'i özlüyorum" derken haklıymış. Fred de golleri özlemiş. Attığı gollerle hat-trick yaparak muhteşem dönüşünü izledik. Maçın hakemi Turgut Doman'ı MHK bir yerlere hazırlıyor olmalı henüz maça çıkmamış pek çok hakem varken tam destekle 3 hafta da 3 maç veriyor! İlk hafta Galatasaray-Hatayspor maçında sıkıntılı, 2. hafta Kayserispor- Sivasspor maçında daha da sıkıntılı ki gözlemcisi 2 siyah-beyaz hata yazmış.

Bunun anlamı; 'bu hakem en az 4 hafta maç bekler' demek ama MHK raporu yok saymış, başarılı bulmuş olmalı ki bu hafta Rizespor- Fenerbahçe maçına vermiş. Tuhaf olan şu; Kayserispor- Sivasspor maçındaki hakem, gözlemci, yardımcılar, VAR /AVAR herkesin bu hafta yine maçı var! Eyyy MHK! Siz insanlarla dalga mı geçiyorsunuz? Hakemliği yönetenler önce kendileri görevlerinde atamalarında adaletli görev yapacaklar ki sahadaki hakemlerden adalet beklesinler.

Galatasaray- Gaziantep maçı ne zaman oynanacak? Ertelenen maçların tarihi belli oldu! Galatasaray- Gaziantep maçı ne zaman oynanacak? Ertelenen maçların tarihi belli... Haberi Görüntüle

MOURINHO FENERİ YAKTI!

Gürcan Bilgiç: Zoru kolaya çeviren, İsviçre çakısı Fred'di dün akşam. Mourinho'nun Lillie etabındaki şikayetlerinde de ilk maddeydi oyuncunun yokluğu. Göztepe deplasmanında da sahaya atamadılar O'nu… Ama şarkısı var: Dönüşü muhteşem oldu. İlhan Palut hücum merkezini kendi sağ kanadı olarak planlamış. Maximin'in geriye koşuşlarındaki zaafın üstüne tercih yaptı. İstediği olamadı. Neden? Çünkü Maximin, Jayden'in yanında, koridorunda bekçilik yaptı. Taktik disipline sadık kaldı.

Mourinho maç öncesinde "seyrettiğim en iyi takım" dedi Rize için. O da tedbiri elden bırakmadan, rakibin "anahtarı" Olawoyin'un başına İsmail Yüksek'i bekçi koydu. Alanı daraltıp hızlı oyunculara alan bırakmadılar hücum kulvarında.

Rize geldi, duvara çarpıp geri döndü. Bu sezon ilk kez taraftarın özlediği, Mourinho'dan beklenen oyunu da seyrettik. Önde cesurca bastılar. "Fizik olarak hazır değiliz" diyordu Portekizli. Bir hafta dinlenip geldikleri Rize de "kora kor" oynadıkları gibi, geçiş oyununa da izin vermediler.

Kendi gitti ama aklı kaldı! Ferdi'den Fenerbahçe'ye şok eden telefon Kendi gitti ama aklı kaldı! Ferdi'den Fenerbahçe'ye şok eden telefon Haberi Görüntüle

 "FRED REİS!"

Emre Bol: Zor olacağı düşünülen maç Çaykur Rizespor kalecisi Gökhan Akkan'ın formsuz bir gecesinde olması dolayısıyla çok kolay geçti. Mourinho'un, "Ligin en iyi futbolunu oynuyor" dediği Rize ekibi, Fenerbahçe'nin akıllı oyunuyla mat oldu. Fred'in ne denli önemli bir futbolcu olduğunu bir kez daha gördük. Oyunu iki yönlü oynaması takımı inanılmaz rahatlatıyor.

Dün gece attığı uzak şutları daha çok denese çift haneli gol rakamlarına ulaşabilir. Resmen sahada varlığıyla Fenerbahçe'nin çehresini değiştiriyor. Son 1 yılda sık sakatlıklar yaşaması en büyük dezavantajı. Bu yüzden haftalardır yedeklenmesi gerektiğini söylüyorum.

Dzeko'ya burun kıvıran azınlıkta olsa bir grup var. Gerçekten şaşırıyorum onlara… Hem toplu hem de topsuz oyunda neler yaptığına bakmak lazım. Fenerbahçe'nin 3. bölgesinin ana istasyonu oldu. Alıyor, veriyor, atıyor, attırıyor. Daha önemlisi orta sahaya kadar gelip rakip presi kırıyor. En- Nesyri'in yedek kalmasını çok tuhaf karşılayamıyorum. Önünde bu performansta bir Dzeko olduğu sürece formayı kapması zor görünüyor. Ya kabullenecek ya da gaza basacak.

Maçın hakemi Turgut Doman'ı hiç beğenmedim. Fenerbahçe lehine vermediği çok net bir penaltı var. Çıkardığı, çıkarmadığı ve çıkaramadığı sarı kartlar da cabası… Ancak maç farklı sonuçla bittiği için büyük ihtimalle pek fazla konuşulmayacak. Son olarak Çaykur Rizespor yönetimini tebrik ediyorum. Geçen sezon en rezil zemine sahipken bu yıl zemini inanılmaz güzel yapmışlar. Her kulübe örnek olmalı.

Son dakika: A Milli Takım'da büyük şok! Golcü futbolcu kadrodan çıkarıldı Son dakika: A Milli Takım'da büyük şok! Golcü futbolcu kadrodan... Haberi Görüntüle

FRED İZLEDİĞİM EN ÖZEL FUTBOL RESSAMI...

Zeki Uzundurukan: Mourinho, maçtan önce Çaykur Rizespor için 'ligde gördüğüm en iyi takım' ifadesini kullanmıştı. Gerçekten de İlhan Palut çok diri, çok koşan, pres yapan bir takım haline getirmiş Rizespor'u... İlk yarının bazı bölümlerinde Fenerbahçe, bazı bölümlerinde de Rizespor etkili oldu.

Fenerbahçe, Fred farkıyla öne geçti ilk yarıda... Mourinho'nun Fred'i özlemekte ne kadar haklı olduğu görmüş olduk. Fred sadece goller atmakla kalmadı, topun olduğu her yere koştu, pres yaptı, savaştı durdu...

Fenerbahçe, Fred ile sanki sahada 12 kişi ile mücadele ediyormuş gibi bir görüntü ortaya çıkıyor. Çünkü Fred iki kişilik futbol oynuyor. Atom Karınca gibi adeta... Üç güzel golle galibiyeti getiren isim oldu Fred! Tam bir masal kahramanı gibi... Sakatlıktan döndü, futbolu ile gözlerimizin pasını sildi, üç muazzam gol attı...

UEFA kadro bildiriminde son gün ne zaman? İşte temsilcilerimizin son durumları... UEFA kadro bildiriminde son gün ne zaman? İşte temsilcilerimizin son... Haberi Görüntüle

ÇARKIN EN ÖNEMLİ DİŞLİSİ

Görkem Ağgündüz: Jose Moruinho'nun geldiği günden bu yana ilk defa sahaya süreceği 11 kafalarda netti. Çarkın en önemli dişlisi olan Fred, oynadığı kadar oynatan da bir isim. Brezilyalının dönüşüyle; İsmail'in, Szymanski'nin, Tadic'in, ve hatta Dzeko'nun performansı artıyor. 3 gol attığı için tabii ki maçın oyuncusu Fred'di ancak hiç gol atamasa dahi yine maçın en iyisiydi.

Geçtiğimiz sezon gol yollarında uzaktan şutlar dışında eksik kalan Fred, biraz da taktiksel olarak ceza sahasına çok girmiyordu. Rizespor karşısında bir tane uzaktan atan Fred, 2. golünü araya koşuyla, 3. golünü ise şut takibiyle attı. Ayrıca ceza sahası içinde bir de penaltı pozisyonu es geçildi. Jose Mourinho'nun 'özledim' dediği Fred'i kuşkusuz futbolseverler olarak biz de özlemişiz...

Benfica'dan Kerem Aktürkoğlu'na astronomik bedel! Serbest kalması için servet dökmek gerekecek Benfica'dan Kerem Aktürkoğlu'na astronomik bedel! Serbest kalması için servet dökmek... Haberi Görüntüle

3 PENALTI 1 KIRMIZI KART OLMALIYDI

Fırat Aydınus: ayden’ın penaltı beklediği pozisyondaki şiddeti ölçmek mümkün değil ancak hakem buna sahada penaltı verse ben desteklerim, gayri nizami şarj bu. VAR bu pozisyona karışamaz.

Alikulov top gittikten sonra Dzeko’ya yaptığı bu hareket sebebiyle 2. sarı karttan kırmızı kart görmeliydi. Fred’in pozisyonu sarı kartsa bu da sarı kart olmalıydı.

Fred’in penaltı beklediği pozisyonda Rizeli oyuncu dikkatsiz davranıyor ve Fred’in ayağına basıyor. Pozisyon penaltı. VAR devreye girmeliydi.

Rizespor ceza sahasında gelişen pozisyonda Djiku voleyi vurduktan sonra Rizeli oyuncunun Djiku’ya net bir darbesi var. Bu pozisyon futbol oyun kurallarına göre penaltı.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading