Yandex Metrica

Sitede Ara

Nasılsa cezası yok! Fransız yıldız Mbappe, yine Fransa'daki seçimler için yol gösterdi

Nasılsa cezası yok! Fransız yıldız Mbappe, yine Fransa'daki seçimler için yol gösterdi

Fransız yıldız Kylian Mbappe, siyasi açıklamalar yapmaya devam ediyor. Mbappe,  Fransızları bir kez daha aşırı sağa karşı oy kullanmak için sandığa gitmeye çağırdı.

Spor

04.07.2024, 20:55

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele eden Fransa Milli Takımı'nın en önemli oyuncusu Kylian Mbappe, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda milli takımın kaptanı olan Fransız yıldız, ülkesinde 30 Haziran'da yapılan ilk tur seçime atıfta bulunarak aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) partisinin yüzde 33 civarında oyla birinci çıktığı sonuçları "felaket" olarak niteledi. Fransız halkına çağrıda bulunan Mbappe, herkesi oy vermeye davet ederek aşırı sağa karşı durulması gerektiğini belirtti. Aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi adaylarını işaret eden futbolcu, "Ülkeyi bu insanların eline bırakamayız." dedi.

Mourinho'dan şaşırtan transfer isteği! Herkes şoklar içinde Mourinho'dan şaşırtan transfer isteği! Herkes şoklar içinde Haberi Görüntüle

İLK TUR ÖNCESİNDE DE KONUŞMUŞTU

Mbappe, 30 Haziran'da yapılan ilk tur öncesinde de açıklamalarda bulunmuş ve aşırı sağa oy verilmemesi yönünde çağrı yapmıştı. Siyasi mesajlar ve semboller konusunda "çok hassas" olan UEFA'nın tekrar eden bu açıklamalara rağmen harekete geçmemesi ise çifte standart olarak değerlendiriliyor. Hatırlanacağı üzere milli futbolcu Merih Demiral'ın son 16 turunda oynanan ve 2-1 kazanılan Avusturya maçı sonrası yaptığı bozkurt işareti için derhal soruşturma açılmıştı. Herhangi bir siyasi anlam barındırmayan bu işaret için aceleyle açılan soruşturmanın Mbappe'nin siyasi söylemleri için açılmamış olması çifte standardın vardığı boyutları göstermesi bakımından önemli.

Fransa'da aşırı sağcı RN, son 3 seçimdir oylarını artırıyor. 9 Haziran'da yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde yüzde 31,4 oy alan parti açık ara farkla birinci olmuştu. Bunun üzerine Fransa Cumhurbaşkanı Emamnuel Macron,meclisi feshetmiş ve erken seçime gitme kararı almıştı. Erken seçimin ilk turu 30 Haziran'da yapılmıştı. İkinci tur ise 7 Temmuz'da yapılacak.

30 Haziran'da yapılan erken seçimin ilk turunda aşırı sağcı RN ve müttefikleri yaklaşık 10 milyon seçmenin oyunu alarak yüzde 33,15 oyla yine birinci olmuştu. Seçimde sol partilerin oluşturduğu Yeni Halk Cephesi ittifakı yüzde 28 ile ikinci sırayı alırken Cumhurbaşkaşkanı Macron'un "Cumhuriyet İçin Hep Birlikte" ittifakı ise yüzde 20 oyla üçüncü sırada yer almıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading