Yandex Metrica

Nihat Kahveci İspanyollara Arda Güler ve Kenan Yıldız'ı anlattı: Bu daha buz dağının görünen kısmı

Nihat Kahveci İspanyollara Arda Güler ve Kenan Yıldız'ı anlattı: Bu daha buz dağının görünen kısmı

Nihat Kahveci İspanyol spor gazetesi AS'a Röportaj verdi. Arda Güler hakkında İspanyolların merak ettiği soruları yanıtlayan Nihat Kahveci, Güler'in potansiyelini İspanyolların anlayacağı dilden anlattı. Ayrıca Kenan Yıldız hakkında gelen soruya ve Türkiye'nin EURO 2024 macerasına yönelik dikkat çeken ifadeler kullandı.

Spor

25.06.2024, 20:43

A Milli Takım'ın eski kaptanı ve spor yorumcusu Nihat Kahveci, İspanya'nın önde gelen spor gazetelerinden AS'a verdiği röportajda, Real Madrid'de forma giyen genç yetenek Arda Güler hakkında övgü dolu sözler sarf etti.

Gazetenin "Hayatınız nasıl gidiyor?" sorusuna yanıt veren Kahveci, "Çok iyiyim, mutluyum. Futbol yorumculuğu yapıyorum ve ailemle vakit geçiriyorum. Türkiye Süper Ligi'nin yanı sıra sekiz yıl oynadığım İspanya'yı ve diğer ligleri de takip ediyorum." dedi.

Galatasaray çizgiyi çekti! Tete öylece gidemez Galatasaray çizgiyi çekti! Tete öylece gidemez Haberi Görüntüle

ARDA GÜLER HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİ

Arda Güler sorusunu da yanıtlayan Nihat Kahveci, "Onunla çok gurur duyuyorum. Madrid'e geldiğinde sakattı ve çok fazla oynamadı ama oynadığında nasıl bir oyuncu olduğunu gösterdi. Sonuçta bir fenomenden bahsediyoruz." ifadelerini kullandı.

Real Madrid'de 6 isabetli şutta 6 gol bulması hakkında da yorum yapan eski La Liga golcüsü, "Bu istatistik inanılmaz. Değerini kanıtlayabilmesine çok seviniyorum. Muazzam yeteneğini gösterebilsin diye onun için dua ettim. Çok kaliteli bir oyuncu, kendisine çok güveniyor ve sahada bir lider. Ona devamlılık sağlarlarsa daha da ileriye gidecek ve bunu herkes görecek. Umarım gelecek sezon daha fazla ön plana çıkar çünkü gösterebileceği çok şey var." dedi.

Türkiye- Portekiz maçı ne zaman saat kaçta? Montella hücum hattında değişikliğe gitti Türkiye- Portekiz maçı ne zaman saat kaçta? Montella hücum hattında... Haberi Görüntüle

ARDA GÜLER'İN GELECEĞİNE YÖNELİK ÖNGÖRÜLERİ

Nihat Kahveci, Arda Güler'in ne kadar ileriye gidebileceği sorusuna, "Muhtemelen istediği kadar. Şu ana kadar olduğundan çok daha iyi oynayacak çünkü onun özelliklerinden biri de asla yetinmemesi ve her zaman kendini geliştirmek istemesi. Büyük bir hırsı var. Madrid'de başarılı olmanın kolay olmadığını biliyoruz çünkü talepler maksimum seviyede ve her zaman kazanmak istiyorlar. Ama Arda Güler'e güvenmeliler çünkü sahada bunun karşılığını verecek. Karakteri güçlü ve asla korkmuyor, kişiliği harika. Daha fazla süre aldığında daha da ileriye gidecektir. Gelecekte Real Madrid'in lideri olabilir." şeklinde yanıt verdi.

Ferdi Kadıoğlu için rekor bonservis bedeli: Takas formülü devrede Ferdi Kadıoğlu için rekor bonservis bedeli: Takas formülü devrede Haberi Görüntüle

ARDA GÜLER VE DİĞER REAL MADRID OYUNCULARININ KARŞILAŞTIRILMASI

"Vinicius, Rodrygo, Bellingham, Brahim Diaz... Bu oyuncular arasında Arda Güler'i nasıl bir yerde görüyorsunuz?" sorusuna Kahveci, "Bana dünya yıldızı oyunculardan bahsediyorsunuz ama Arda da dünya yıldızı olabilir. Sahip olduğu kısa sürede muazzam yeteneğinin küçük bir kısmını gösterdi. Bu sadece buzdağının görünen kısmı." dedi.

Sağ kanatta mı, forvet arkasında mı oynaması gerektiği sorusuna ise, "Bana göre forvet arkasında oynamalı. Nitelikleri nedeniyle en iyi performans gösterebileceği yer orta saha ya da ikinci forvet. Topla sürekli temas halinde olması gerekiyor. Geriden oynamayı biliyor, dripling yapabiliyor, zihinsel çabukluğu yüksek. Madrid gibi bir takımın hücumlarını mükemmel bir şekilde yönlendirebilir." yanıtını verdi.

Morata'dan Fenerbahçe transferiyle ilgili ilk açıklama! Morata'dan Fenerbahçe transferiyle ilgili ilk açıklama! Haberi Görüntüle

ARDA GÜLER'İN FİZİKSEL GELİŞİMİ

Arda Güler'in fiziksel gelişimi hakkında da görüş belirten Kahveci, "Madrid'e geldiği ilk dakikadan itibaren onu takip ediyorum, sadece maçlarda değil, antrenman videoları ve sosyal medyada yer alan tüm videolarında da değişimi açıkça görülüyor, daha güçlü. Daha önce daha zayıftı. Belki biraz daha fazlasına ihtiyacı var ama çok fazla değil çünkü bu iyi olmaz. Real Madrid bu açıdan onu nasıl yöneteceğini iyi bilir." dedi.

EURO 2024 Türkiye- Portekiz maçının hakemi açıklandı! İşte o hakem EURO 2024 Türkiye- Portekiz maçının hakemi açıklandı! İşte o hakem Haberi Görüntüle

KENAN YILDIZ HAKKINDA DA KONUŞTU

Türkiye'deki diğer yetenekler hakkında ise Kahveci, "Kenan Yıldız da 19 yaşında ve çok iyi. Del Piero gibi bir efsane bile onu tanıyor. Onu çok beğeniyorum. Kenan, Arda, kaptan Hakan Çalhanoğlu ve kadrodaki tüm oyuncularla birlikte Türkiye Avrupa Şampiyonası için büyük umutlar taşıyor." diyerek sözlerini tamamladı.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading