Yandex Metrica

Okan Buruk çok kibirli! Spor yazarları Galatasaray- Young Boys maçını böyle değerlendirdi...

Okan Buruk çok kibirli! Spor yazarları Galatasaray- Young Boys maçını böyle değerlendirdi...

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off maçında Galatasaray sahasında Young Boys'a 1-0 yenildi. Sarı kırmızılılar yoluna Avrupa Ligi'nde devam etmeye hak kazandı. Buna göre Spor yorumcuları, Galatasaray'ın evinde Young Boys'a elendiği maçı çarpıcı yorumlarla değerlendirdi. İşte detaylar..

Spor

28.08.2024, 12:39

Temsilcimiz Galatasaray sahasında Young Boys'a 1-0 yenilerek toplamda 4-3'luk skorla turnuvaya veda etti. 

Karşılaşmanın ilk 45 dakikasında 5'i isabetli 11 şut şansı bulan İsviçre temsilcisi, fileleri havalandıramadı. Toplam 7 şut girişimde 1 kez isabet sağlayan Galatasaray ise pozisyon üretmekte zorlandı.

Maçın ardından spor yazarları, Galatasaray- Young Boys maçını değerlendirdi.

Ferdi Kadıoğlu ilk maçına mı çıkıyor? İşte Brighton - Ipswich maç detayları... Ferdi Kadıoğlu ilk maçına mı çıkıyor? İşte Brighton - Ipswich... Haberi Görüntüle

OKAN BURUK İLK 45 DAKİKADA KAYBETTİ

Uğur Meleke: Dün Ali Sami Yen’de ilk 45 dakikanın sonunda ikili mücadele istatistikleri şöyleydi: Yerde Galatasaray yüzde 34, Young Boys yüzde 66... Havada Galatasaray yüzde 22, Young Boys yüzde 78... Ben uzun zamandır bir takımın bir başkasına ikili mücadele anlamında bu kadar ezildiğini anımsamıyorum yazacaktım ki sonra hatırladım: Bir hafta önce aynı Galatasaray, aynı Young Boys karşısında yaşamıştı bu sıkıntıyı! 

Kamuda alımlarında yeni dönem! Yeni sistem kuruluyor Kamuda alımlarında yeni dönem! Yeni sistem kuruluyor Haberi Görüntüle

TURU, 180 DAKİKANIN HAK EDENİ KAZANDI

Engin Kehale: Kâğıt üzerindeki plan, sahada sınıfta kaldı. İsviçre ekibi duran toptan üretti. Sağdan gelip pozisyon buldu, soldan gelip tehlike yarattı. Set oyununda zayıf yerleri buldular, Galatasaray kornerinin dönüşünde yine kalemize indiler. %60 ile topa sahip olan temsilcimizdi belki ama oyuna 45 dakika boyunca hiç hâkim olamadık. Soyunma odası dönüşünde değişikliklerin etkisiyle sahaya yayılma açısından daha net bir kurgu vardı.

Son 20 dakikada turu çevirmek için şansımız vardı. Rakip oyuncuların tahrik etmesiyle başlayan, saha kenarının karıştığı 5 dakikalık süreç ise Galatasaray’a kontrolü kaybettirdi ve rakibe turu getirdi. Veda edilen Şampiyonlar Ligi, kuşkusuz sarı kırmızılılar adına onarılması zor bir süreci getirecek. 

Galatasaray'dan ayrılan futbolcular alev aldı! Performansları sarı-kırmızılıları şimdiden pişman etti Galatasaray'dan ayrılan futbolcular alev aldı! Performansları sarı-kırmızılıları şimdiden pişman etti Haberi Görüntüle

OKAN BURUK VE HATALI TERCİHLERİ

Levent Tüzemen: Okan hocanın kafası çok dalgın. 2 senedir G.Saray'ı şampiyon yapan Okan hocanın ilk kez bir maça birbirini tamamlamayan oyunculardan kurulu bir ilk 11 çıkardığını gördüm. Ziyech sahada yok; koşmuyor, adam kovalamıyor. Barış'ın bölgesi, Ziyech'in bu laubaliliği yüzünden koridor oldu.

Sara, temaslı oyuna girmiyor, sadece top ayağındayken oynamaya çalışıyor. Sürpriz şekilde ilk 11'de başlayan Köhn, tüm ikili mücadeleleri kaybettiği gibi orta bile yapamadı. Tribünler Ziyech çıkmalı, Mertens girmeli, Sara yerine Kerem Demirbay dahil olmalı yorumları yapıyor. Okan hoca sanki kuralmış gibi Ziyech'i ve Sara'yı tam 45 dakika oyunda tuttu.

Basketbolcu İlkan Karaman'ın ölümüne neden olmuştu! Alkollü şoförün ifadesi ortaya çıktı Basketbolcu İlkan Karaman'ın ölümüne neden olmuştu! Alkollü şoförün ifadesi ortaya... Haberi Görüntüle

TEKNİK SORUN

Ömer Üründül: İlk yarının 0-0 bitmesi gerçekten büyük bir şanstı. Peki neden böyle oldu? Bunun tek nedeni; Okan Buruk'un son derece hatalı ilk 11'iydi.

Rakip vasat bir takım da olsa saha içi düzeni olan ve fizik açıdan koşan bir takım. İcardi ve Ziyech fizik açıdan çok güçsüz… Böyle bir durumda bir de Batshuayi ile birlikte çift santrforlu düzenle sahaya çıktığınız zaman sağlıklı bir düzen oturtmanız mümkün olmaz.

Rakibin ara ara etkili kontratakları vardı ama Galatasaray da bayağı bir baskı kurdu. 2-3 tane de çok tehlikeli pozisyon oldu. Ama beklenen gol bir türlü gelmedi. Son 3 dakikaya girilirken gole çok yakın şut, rakibin sırtından döndü ve o topun dönüşündeki kontratakta Young Boys işi bitiren golü buldu.

Maç başından beri çok gergin ve sinirli olan Muslera da kırmızı kartı görüp oyunu tamamlayamadı. İki maça baktığımızda Galatasaray kesinlikle turu geçecek futbolu sergileyemedi. Teknik adam hataları buna zemin hazırladı. Young Boys da hak ederek tur kapısını açtı.

Trabzonspor yeni golcüsü Simon Banza'ya kavuştu: İşte ilk sözleri Trabzonspor yeni golcüsü Simon Banza'ya kavuştu: İşte ilk sözleri Haberi Görüntüle

TERCİH HATASI

Serkan Akcan: Okan Buruk’un 2-3’ün rövanşı için tercih ettiği oyun modeli ve haliyle oyuncu tercihleri Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nden elenmesine yol açtı. Başlangıç planında dikkat çekici hatalar zinciri vardı. Young Boys’un dinamik orta sahasına karşı Okan Buruk’un merkezi boşaltma pahasına 4-4-2 ile başlaması işleri çok zorlaştırdı.

Orta sahayı tutamayan Galatasaraylı futbolcular üstüne bir de dönen topları rakipten alamayınca atak sürekliliği gerçekleşmedi, Young Boys kazandığı ikinci topları uzun paslarla Muslera’ya hızlı getirirken tehlikeli pozisyon sayısı dikkat çekiciydi. Fenerbahçe’den sonra Galatasaray da Şampiyonlar Ligi’nden elendi. Bu eleniş Galatasaray’da bazı taşları yerinden oynatır mı bilinmez ama bütçede alan açılamayacağı için transferin sekteye uğrayacağı aşikar.

Transfer rekoru kırıldı! FIFA rakamları duyurdu Transfer rekoru kırıldı! FIFA rakamları duyurdu Haberi Görüntüle

GALATASARAY İYİ DEĞİL

Osman Şenher: Taraftara üzülüyorum. Çoluğunu çocuğunu almış, herkes ‘Galatasaray tur atlayacak’ diye stada gelmiş... Önce ilk yarı müthiş bir hayal kırıklığı yaşadılar. Takım kendi seyircisi önünde neredeyse şut çekmeden ilk yarıyı tamamladı. Burada bunun mutlaka sorumlusu vardır. Bir kere futbolcular kafalarındaki mentaliteyi değiştirecekler. Fizik güçleri, bir iki futbolcu hariç hepsinin yetersiz. Bu kondisyonla Süper Lig’de de maç kazanmaları çok zor. Icardi tamam ailesiyle sorunlar yaşadı ama daha hareketli olması gerek. 

Peki her gün futbolcularının transfer haberleri çıkarken, 3-4 futbolcuya ‘seni istemiyorum, kendine takım bul’ denirken, Florya’ya huzur gelir mi? Futbolcular rahat top oynayabilir mi? Evet, hepimiz çok üzüldük. Cim Bom maddi olarak çok şey kaybetti. Ama bir an önce toparlanıp hiç olmazsa Avrupa Ligi’ne kendisini hazırlamalı. 

Dünya devi Cedi Osman'ın peşinde! Transfer listesinin ilk sırasında Dünya devi Cedi Osman'ın peşinde! Transfer listesinin ilk sırasında Haberi Görüntüle

OKAN BURUK'UN KİBİRLİ CÜMLELERİ 11'DEN BELLİ

Bülent Timurlenk: Ne önceki sezon 14 ne de geçen sezon 17 maç arka arkaya kazanmış olmanız dün gece için referans değilken Okan Buruk'un maç öncesindeki basın toplantısında başarının getirdiği kibirle kurduğu cümleler dün sahaya çıkan 11'den belliydi.

Young Boys'u iki farklı mağlup etmesi gereken takımının taze istatistiklerinde, her maçta gol yemek, Konya'dan 17 hücum yedikten sonra İsviçre'ye uçmak, orta sahayı hafife almak yazıyordu. Rakip ilk 20 dakikada fizik gücüyle Galatasaray'ı ezerken Buruk'un çift santrforlu oyununda Sara ve Lucas nereye koşacaklarını bilmiyorlar ve hücum hattıyla takım 4-2-4 ile rakibe "buyur gel" diyordu.

Bu Galatasaray yönetimi ve Okan Buruk 3 aylık performanslarıyla Galatasaray'ı Avrupa Ligi'ne taşıdılar (!) Eserleriyle övünebilirler!.. Bir son not daha Buruk'a: "Bu takımı eleştirenlere "Real Madrid, Man.City tutun" dediniz. Hatırlatırım siz İnterli, Beşiktaşlı, B. Belediye, Elazığ, Gaziantep, Sivas, Göztepe, Akhisar, Rize ve Başakşehirli olduğunuzda dün stadyumdaki 50 bin, televizyon başındaki milyonlar Galatasaraylıydı…

Oyunu beğenmeyenlere akıl vermek yerine Şampiyonlar Ligi bileti verecektiniz bu kulübe… "Ne oynadığımız sistemi bilen var" diye önceki gün yakınıyordunuz. Dün 20 dakikada 3 futbolcunuz ellerini açmış top atacak adam arıyordu sahada.. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading