Yandex Metrica

Paris'te bir madalya daha: Milli güreşçi Taha Akgül 125 kiloda bronz madalya kazandı

Paris'te bir madalya daha: Milli güreşçi Taha Akgül 125 kiloda bronz madalya kazandı

Milli güreşçi Taha Akgül, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları 125 kilo serbest stilde Kırgızistanlı rakibini mağlup ederek bronz madalya kazandı.

Spor

10.08.2024, 22:19

Milli güreşçi Taha Akgül, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları 125 kilo serbest stilde Kırgızistanlı rakibi  Aiaal Lazarev'i mağlup ederek bronz madalya kazandı.

Mücadeleye çok iyi başlayan milli güreşçi, üst üste aldığı puanlarla ilk raundu 7-0 önde bitirdi. Üstünlüğünü ikinci raundda da sürdüren Akgül, karşılaşmadan 7-0 üstün ayrındı ve bronz madalyanın sahibi oldu.

Millilerde hedef ilk galibiyet! İşte Montella'nın İzlanda'yı yıkacak muhtemel 11'i Millilerde hedef ilk galibiyet! İşte Montella'nın İzlanda'yı yıkacak muhtemel 11'i Haberi Görüntüle

TAHA'NIN SON MAÇIYDI

Kırgızistanlı rakibi Lazarev'i maplup edip olimpiyat üçüncüsü olan Taha AKgül, müsabakanın ardından minderde ayakkabılarını çıkardı ve jübile yaptığını açıkladı. Salonu dolduran izleyicilerin alkışlarıyla spora veda eden 33 yaşındaki milli güreşçi, Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nda altın, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya kazanmıştı. Taha Akgül, 3 kez dünya, 11 kez de Avrupa şampiyonu oldu.

Beşiktaş - Sivasspor Süper Lig maçı bugün saat kaçta ve hangi kanalda? Beşiktaş - Sivasspor Süper Lig maçı bugün saat kaçta ve... Haberi Görüntüle

BAKAN BAK'TAN TEBRİK

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Paris 2024 Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanmasının ardından kariyerini noktalayan milli güreşçi Taha Akgül'ü kutladı.

Bakan Bak, Rio 2016'daki altın ve Tokyo 2020'deki bronz madalyadan sonra Paris 2024'te de podyuma çıkmayı başaran Taha için X hesabından "Üçüncü kez olimpiyat madalyası kazanan gururumuz Taha Akgül’ü yürekten tebrik ediyorum." paylaşımını yaptı.

Bak, 33 yaşındaki Taha'nın güreşe veda etmesine ilişkin ise "Mindere çıktığı ilk zamanlarda olduğu gibi son maçında da yanında olmak nasip oldu. Sen Türk sporunun yaşayan efsanelerindensin Taha. Bundan sonra da yolun, bahtın hep açık olsun kardeşim..." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading