Premier Lig, NBA modelini mi örnek alacak?

Premier Lig, NBA modelini mi örnek alacak?

İngiltere Premier Lig yönetimi, mali kuralları ihlal eden takımlara ceza olarak NBA'deki gibi lüks vergisi getirme planları yapıyor.

Spor

04.04.2024, 22:17

İngiltere Premier Lig yönetimi, ligdeki mali kuralları ihlal eden takımlara verilen cezaları kökten değiştirmeyi planlıyor. Gelen bilgilere göre, puan silme cezası yerine, NBA'deki uygulamaya benzer şekilde, aşırı harcamalarda bulunan takımlara lüks vergisi getirilmesi düşünülüyor.

İsrail'in uluslararası futboldan men edilmesi çağrısı: Rusya örneği verildi İsrail'in uluslararası futboldan men edilmesi çağrısı: Rusya örneği verildi Haberi Görüntüle

KULÜPLERİ BEKLEYEN YENİ DÖNEM

Daily Mail'in haberine göre, ligin yönetimi, puan silme cezalarının yıldız oyuncuların takımlardan ayrılma riskini artırdığı gerekçesiyle bu radikal adımı atmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda, Premier Lig'deki mali kurallarda değişiklikler planlanıyor.

Soyunma odası karıştı! Arda Güler'li Madrid şokta: Futbolcular Ancelotti'ye kazan kaldıracak Soyunma odası karıştı! Arda Güler'li Madrid şokta: Futbolcular Ancelotti'ye kazan... Haberi Görüntüle

LÜKS VERGİSİ TARTIŞMASI

Haberde, NBA'de olduğu gibi, takımlara aşırı harcamaları için lüks vergisi getirilmesinin gündemde olduğu belirtiliyor. Birçok kulübün bu fikre sıcak baktığı ifade edilirken, yeni sistemin uygulanabilmesi için en az 14 kulübün onayı gerekiyor.

Bu sezon Premier Lig'de Everton ve Nottingham Forest, mali kuralları ihlal ettikleri gerekçesiyle cezalandırıldı. Everton'a ilk etapta 10 puan silme cezası verilmiş, ancak daha sonra 6 puan geri iade edilmişti. Nottingham Forest ise 4 puan silme cezası almıştı.

Fenerbahçe şampiyonluk yolu için stratejik hamleler yapıyor! Mourinho’nun radarına hangi isim takıldı? Fenerbahçe şampiyonluk yolu için stratejik hamleler yapıyor! Mourinho’nun radarına hangi... Haberi Görüntüle

GELECEK PLANLARI

Premier Lig yönetiminin, lüks vergisinden elde edilecek geliri mali kurallara uyum sağlayan takımlara dağıtacağı belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading