Rıza Kayaalp'e olimpiyat şoku: Müsabakalara katılımı askıya alındı! Milli gururumuzun temiz spor hayatını lekelemeye çalışıyorlar

Rıza Kayaalp'e olimpiyat şoku: Müsabakalara katılımı askıya alındı! Milli gururumuzun temiz spor hayatını lekelemeye çalışıyorlar

Türkiye'yi uluslararası alanlarda başarıyla temsil eden milli güreşçimiz Rıza Kayaalp, Paris 2024 Olimpiyatları'nda müsabakalara katılamama riski ile karşı karşıya kaldı ve bu durumu kamuoyuna duyurdu. Müsabakalara katılamamasında ise tedavi amaçlı ve doktor kullanımındaki ilaçların gerekçe gösterildiğini açıkladı ve temiz olan spor hayatının lekelenmemesi için detaylı bir açıklamada bulundu. Öte yandan Türkiye'nin gündemine oturan Meril Demiral'ın bozkurtlu sevinci sonrası UEFA'nın 2 maç men cezası vermesi konusuyla her iki meselenin de ardı ardına gelmesi akıllara "Türk sporuna operasyon mu var?" tezini güçlendirmeye başladı. 

Spor

06.07.2024, 15:03

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, spor hekimi kontrolünde tedavi amaçlı kullandığı ilaç nedeniyle Paris 2024 Olimpiyatları'nda mindere çıkamama riskiyle karşı karşıya kaldı. Dünya ve Avrupa şampiyonu, olimpiyat ikincisi Rıza Kayaalp, bu durumla ilgili açıklamalarda bulundu ve sevenlerine seslendi.

Kayserispor Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Haberi Görüntüle

KAYAALP'İN AÇIKLAMALARI

Rıza Kayaalp, spor kariyerinin son olimpiyat hazırlığında yaşadığı talihsiz durumu detaylı bir şekilde anlattı. Uzun süredir devam eden kulak çınlaması, baş dönmesi ve baş ağrısı şikayetlerinin artması üzerine acil müdahale edildiğini belirten Kayaalp, spor kariyeri boyunca her zaman gerekli dikkat ve özeni gösterdiğini vurguladı. Besinlerden ilaçlara kadar her konuda uzmanlarından onay almadan hareket etmediğini ifade etti.

Kayaalp, tedavi sürecinde spor hekimine danışarak başlanan bir tedavi sonucunda Dünya Güreş Birliği (UWW) yetkilileri tarafından spor müsabakalarına katılımının tedbiren askıya alındığını belirtti. Bu durumun kendisini Paris 2024 Olimpiyatları'na katılamama tehlikesiyle karşı karşıya bıraktığını ifade etti. Kayaalp, bu mağduriyeti aşmak için hukuk mücadelesine başladıklarını duyurdu.

Nihat Kahveci'dan Icardi'ye övgü: Osimhen'e göstermeni bekliyorum Nihat Kahveci'dan Icardi'ye övgü: Osimhen'e göstermeni bekliyorum Haberi Görüntüle

DESTEK VE DUALARIN ÖNEMİ

Rıza Kayaalp, kariyeri boyunca kazandığı 14 Avrupa, 10 dünya ve 3 olimpiyat madalyasında destek ve duaların büyük rol oynadığını vurgulayarak, bu zor süreçte de aynı destek ve duaları beklediğini belirtti.

Partizan-Kızılyıldız derbisi sonrası taraftarlar soyunma odasını bastı! Teknik direkör yaralandı Partizan-Kızılyıldız derbisi sonrası taraftarlar soyunma odasını bastı! Teknik direkör yaralandı Haberi Görüntüle

ASKİ SPOR VE PARİS 2024

ASKİ Sporlu milli güreşçi Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kiloda Paris 2024 Olimpiyatları kotasını almıştı. Ancak, yaşanan bu talihsiz olay nedeniyle olimpiyatlara katılımı tehlikeye girmiş durumda.

Rıza Kayaalp’in "24 yıllık başarı dolu temiz spor kariyerimin son olimpiyat hazırlığında göstermiş olduğum tüm profesyonel özenime rağmen talihsiz bir durumla karşı karşıyayım." açıklamasının ardından temiz bir spor kariyerinin haksız bir şekilde lekelenmeye çalışıldığına dair endişeler oluşmaya başladı.

Eski futbolcu Serhat Akın sosyal medya hesabından duyurdu: 'Ayağıma sıktılar' Eski futbolcu Serhat Akın sosyal medya hesabından duyurdu: 'Ayağıma sıktılar' Haberi Görüntüle

AÇIKLAMANIN TAMAMI

Rıza KayaAlp'in açıklamalarının tamamı şu şekilde:

"24 yıllık başarı dolu temiz spor kariyerimin son olimpiyat hazırlığında göstermiş olduğum tüm profesyonel özenime rağmen talihsiz bir durumla karşı karşıyayım.

Hiçbir haber platformu ve yetkili makamlarca açıklama yapılmadan, tüm gelişmeleri her zamanki samimiyetimle öncelikle bizzat benden duymanızı istedim. Uzun süredir devam eden şiddetli kulak çınlaması, baş dönmesi ve baş ağrısı şikayetlerimin son dönemde artması nedeniyle acil müdahale edildi. Kariyerim boyunca hayatımın her alanında gerekli tüm dikkat ve özeni gösterdim. Gerek aldığım besinlerde gerekse kullandığım ağrı kesici gibi ilaçlarda bile uzmanlarımdan onay almadan hareket etmedim. Spor camiasında da bütün bu detaycılığım fazlasıyla bilinir.

Bahsetmiş olduğum şikayetlerime yönelik tedavi sürecimde bana yazılan reçeteyi spor hekimime yazılı ve sözlü şekilde danışarak spor kariyerimin verdiği profesyonel bilinçle tedavi sürecine başladım. Spor hekimimin onayıyla başlanan bu tedavi sürecinde tarafıma uygulanan yanlış tedavi sonucunda Dünya Güreş Birliği (UWW) yetkilileri tarafından spor müsabakalarına katılmam tedbiren geçici olarak askıya alındı. Bu bakımdan yaklaşmakta olan Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na da katılamama tehlikesiyle karşı karşıyayım. Temiz spor kariyerimin maruz kaldığı bu mağduriyet için hukuk mücadelemize başlamış bulunmaktayız."-

Provokasyona izin yok! Yunan taraftar PKK paçavrasıyla yakalandı Provokasyona izin yok! Yunan taraftar PKK paçavrasıyla yakalandı Haberi Görüntüle

MERİH DEMİRAL'A VERİLEN CEZA İLE AYNI DÖNEME GELMESİ TESADÜF MÜ?

Merih Demiral'ın EURO 2024'te Avusturya'ya karşı attığı 2. golün ardından UEFA Merih'e 2 maç men cezası vermiş fakat gerekçe sunamamıştı. Futbol gündemine düşen bu ceza da İngiliz ekibinden Bellingham'ın turnuva da yaptığı cinsel organ gösterme hareketi 1 maç ile cezalandırılıp ertelenirken, Merih'in aldığı ceza tüm spor kamuoyunu sarsarak haksız bir karar alındığı yönünde yorumlara neden olmuştu. 

Rıza Kayaalp'in de olimpiyatlarda müsabakalara katılımının risk altında olduğu ve kontrollü şekilde kullanılan ilaçların gerekçe gösterilmesi durumu is akıllara Türk sporuna karşı bir operasyon olup olmadığı konularını akıllara getirmeye başladı.

Rıza Kayaalp'in hukuk mücadelesine başladığı bu negatif durumunda, milli güreşçimiz adına çıkacak son karar merakla bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

2

0

0

2

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading