ROK'dan Aziz Yıldırım davası kararına tepki! "Herkese eşitse saygı duyarım"

ROK'dan Aziz Yıldırım davası kararına tepki! "Herkese eşitse saygı duyarım"

Rasim Ozan Kütahyalı, geçtiğimiz günlerde Anayasa Mahkemesi'nin Aziz Yıldırım ile olan davasında çıkan karara yanıt verdi. Kütahyalı, "Anayasa Mahkememiz bunu herkese eşit uygulayacaksa saygı duyarım. Çünkü ben özgürlükçü adamım. Yani bir muhalif gerizekalı Tayyip Erdoğan, gerizekalı Devlet Bahçeli derse ne olur? Adamı öperler" dedi.

Spor

09.10.2024, 13:30

Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım 2015 yılında düzenlemiş olduğu bir basın toplantısında gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı hakkında açıklamada bulunumuştu. Başkan Yıldırım, "Rasim Ozan gerizekalı. Çekiyorlar viskiyi yorum yapıyorlar" ifadesini kullanmıştı. 

Başkan Yıldırım'ın bu açıklaması sonrası Rasim Ozan Kütahyalı, konuyu mahkemeye taşımıştı. Geçtiğimiz günlerde nihayete kavuşan konuda Anayasa Mahkemesi, Başkan Aziz Yıldırım'ın sözlerini ifade özgürlüğü olarak kabul etti. 

Verilen kararın ardından bir youtube kanalında program yapan Rasim Ozan Kütahyalı, konuya dair açıklamada bulundu. Kararın kendisi ve avukatlarını şok ettiğini söyleyen Rasim Ozan Kütahyalı, Anayasa Mahkemesi'nin herkese bu konuda eşit davranacaksa saygı duyacağını belirtti.

Galatasaraylı taraftarlara Osimhen şoku: Kulüpten sakatlık açıklaması geldi Galatasaraylı taraftarlara Osimhen şoku: Kulüpten sakatlık açıklaması geldi Haberi Görüntüle

"ŞAŞIRDIM KALDIM"

Dava kararı hakkında Rasim Ozan Kütahyalı, "Ben bunu duydum. Yağız Sabuncuoğlu yazdı. Bana attılar. Şaşırdım kaldım. Seneler önce bunu söyledi 2015'te. Biz kazandık. İstinafta kazandı. İsnifta onayladı. Gönderdik. Hemen avukatlarıma sordum. Bu nedir ya? Anayasa Mahkemesi'nin bana kararını da attılar. Yalnız şu var. Ben Aziz Bey'in göndermesine saygım var. Ama Anayasa Mahkemesi'ne şunu söylüyorum. Grezekalı Rasim Ozan diyor. Ahlaksız Rasim Ozan diyor. Diğerinde birşey yok. O da iftira. Burada tutarsızlık şu. Anayasa Mahkememiz bunu herkese eşit uygulayacaksa saygı duyarım. Çünkü ben özgürlükçü adamım. Yani bir muhalif gerizekalı Tayyip Erdoğan, gerizekalı Devlet Bahçeli derse ne olur? Adamı öperler. Sen eğer benim gibi şahsa, ya da herhangi birisine. Muhalifte olabilir. Söylendi diye ifade özgürlüğü bu kırıcı da olsa böyle birşey olmaz dersen Anayasa Mahkemesi olarak, bir itibarı kalmaz. Zaten Mahkemeler dinlemiyor dikkat edin. İstinaf mahkemesi kararı falan mahkemeler dinlemiyor. Bu benim bütün avukatlarımı şok etti" ifadelerine yer verdi. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Bersan Taskaya

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading