Yandex Metrica

Şamil Ekinci kimdir? Ekinci aslen nerelidir, ne zaman öldü?

Şamil Ekinci kimdir? Ekinci aslen nerelidir, ne zaman öldü?

TFF tarafından yapılan açıklamada 2024-2025 sezonunda Trendyol Süper Lig’in adı Şamil Ekinci Sezonu olarak değiştirildi. Peki, Şamil Ekinci kimdir?

Spor

26.09.2024, 17:52

TFF tarafından yapılan duyuruda Trendyol Süper Lig'in Türk futboluna unutulmaz katkılarda bulunan futbol adamları ve eski millî futbolcuların anısına oynanması uygulaması kapsamında, ligin kalan haftalarının Şamil Ekinci Sezonu olarak oynanmasına karar verildi.

Türk futboluna çok önemli katkılarda bulunan Şamil Ekinci, Trabzonspor'da 5 sezon süren başkanlığı döneminde 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Başbakanlık Kupası sevinci yaşatmıştı.

Başarılı bir eleman' sözleri aralarını açmıştı! Ünal Aysal-Fatih Terim cephesinde flaş gelişme Başarılı bir eleman' sözleri aralarını açmıştı! Ünal Aysal-Fatih Terim cephesinde... Haberi Görüntüle

ŞAMİL EKİNCİ KİMDİR?

Aslen Kırşehirli olan Şamil Ekinci, Ankara'ya bağlı olan Keskin'de 2 Kasım 1941 tarihinde dünyaya geldi. Liseyi İstanbul Erkek Lisesinde okuduktan sonra 1961'de 19 yaşındayken un fabrikası kurmak amacıyla amcası Muarrem Ekinci ile beraber Trabzon’a yerleşti.

1970–71 döneminde, Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesi olduktan sonra 1975–76 döneminde ise Trabzonspor başkanı seçildi ve kendi isteği ile 1974’te soy kütüğünü Trabzon’a taşıdı.

Şamil Ekinci

Şamil Ekinci, Trabzonspor'da görev yaptığı süre zarfında Trabzonspor ile dört lig şampiyonluğu, iki Türkiye Kupası, dört Cumhurbaşkanlığı Kupası ve bir Başbakanlık Kupası kazandı. 5 yılda kazandığı bu başarılar onu Trabzonspor tarihinde önemli bir yere oturturken Trabzonspor'un kazandığı kupaların sergilendiği müzeye onun adı verildi. 

Futbol efsanesinden futbol için ilginç öneri! Öyle bir şey söyledi ki... Futbol efsanesinden futbol için ilginç öneri! Öyle bir şey söyledi... Haberi Görüntüle

ŞAMİL EKİNCİ NE ZAMAN ÖLDÜ?

Trabzonspor'un yeniden şampiyonluklar kazanabilmesinin yolu olarak belirtilen "öze dönüş hareketi"nin savunucularından biri olan Ekinci, Trabzonspor'un temelinin Trabzonlu futbolcularla kurulması gerektiğini birçok demecinde dile getirdi.

2008 senesinde akciğerindeki sorunlarla uğraşmak zorunda kalan Şamil Ekinci, 16 Eylül 2024 tarihinde 83 yaşında hayatını kaybetti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading