Yandex Metrica

Sen Nehri'nin kirliliği Olimpiyat Oyunları'nda engel oldu! Yarışmalar ertelendi

Sen Nehri'nin kirliliği Olimpiyat Oyunları'nda engel oldu! Yarışmalar ertelendi

Fransa'nın ev sahipliği yaptığı 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda bugün yapılması planlanan erkekler triatlon yarışı Sen Nehri'de oluşan kirlilik nedeniyle yarına ertelendi. İşte detaylar...

Spor

30.07.2024, 16:29

Paris'te düzenlenen Olimpiyat Oyunları öncesinde kirlilik tatışmaları ile gündeme gelen ve Fransız hükümetinin temizlenmesi için 2015'ten bu yana 1,4 milyar Euro harcadığı Sen Nehri'nde bugün oynanaması planlanan erkekler triatlon yarışması kirlilik nedeniyle yapılamadı.

Ziyech'ten dikkat çeken sosyal medya hamlesi: Galatasaray'ı resmen sildi Ziyech'ten dikkat çeken sosyal medya hamlesi: Galatasaray'ı resmen sildi Haberi Görüntüle

KİRLİLİK OYUNLARA ENGEL OLDU

28-29 Temmuz'da triatlon antremanalrının da kirlilik nedneiyle iptal edildiği Sen Nehri'nde yapılacak olan erkekler müsabakası yarına ertelendi.

Adı Trabzonspor'la anılıyordu: Weghorst'un yeni takımı belli oldu Adı Trabzonspor'la anılıyordu: Weghorst'un yeni takımı belli oldu Haberi Görüntüle

ÖFKE VE HAYAL KIRIKLIĞI

Fransa Milli Triatlon Takımı Teknik Direktörü Benjamin Maze, France Info'ya yaptığı açıklamada, yarışın ertelenmesinin öfke ve hayal kırıklığı yarattığını vurguladı.

Sporcularda mutlaka az az bir öfke ve çok hayal kırıklığı var." ifadelerini kullanan Maze, sporcuların herhangi bir "belirsizlik" senaryosuna karşı hazırlıklı olduklarını ve bu durumdan olumsuz etkilenmemeleri için gerekli önlemleri aldıklarını aktardı.

1923'ten bu yana kirliliğin ve gemi trafiğinin sebeb olduğu tehlikeler yüzünden yüzmenin yasaklandığı ve 26 Temmuz'da Olimpiyarın açılış töreninin yapıldığı Sen Nehri'nde, 31 Temmuz ve 5 Ağustos tarihleri arası oynanacak triatlon, 8-9 Ağustos'ta maraton yüzme ve 1-2 Eylül'de paratriatlon yarışmalarının yapılması planlanıyor.

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading