Yandex Metrica

Sitede Ara

SGK uzmanından ince hesap: Emekli maaşları ne kadar olacak?

SGK uzmanından ince hesap: Emekli maaşları ne kadar olacak?

Ağustos ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla emekli maaşlarına gelecek zam oranları netleşmeye başladı. SGK uzmanı Murat Bal, Ocak 2025’te emekli maaşlarına yapılacak zam oranlarını değerlendirdi.

Spor

04.09.2024, 17:44

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Ağustos 2024 enflasyon rakamları, yıllık bazda %51,97, aylık bazda ise %2,47 artış gösterdi. Bu veriler, memur ve emekli maaşlarında yapılacak zam oranlarının belirlenmesinde önemli bir rol oynuyor. Temmuz ve Ağustos aylarındaki enflasyon oranlarının ardından gözler, önümüzdeki dört ayda açıklanacak olan enflasyon verilerine çevrildi.

Osimhen'i ellerinin tersiyle itti! Galatasaray'a maskeli hediye: '3 tane golcüm var' deyip tarihi transferi tepti | Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan inanılmaz karar! Osimhen'i ellerinin tersiyle itti! Galatasaray'a maskeli hediye: '3 tane golcüm... Haberi Görüntüle

TEMMUZ ZAMMI VE OCAK BEKLENTİLERİ

Temmuz 2024'te memur ve memur emeklileri %19,31, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise %24,73 oranında zam almıştı. Şimdi ise Ocak 2025’te yapılacak ikinci zam için beklentiler şekilleniyor. CNN Türk'te yer alan haberde, sosyal güvenlik uzmanı Murat Bal, önümüzdeki aylarda açıklanacak enflasyon oranlarına bağlı olarak, Ocak 2025’te SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur emeklilerine yapılacak zam oranlarını hesapladı.

Milli ara ne zaman bitecek? İşte Süper Lig'e dönüş tarihi ve 5. hafta programı... Milli ara ne zaman bitecek? İşte Süper Lig'e dönüş tarihi... Haberi Görüntüle

YÜZDE 15 ZAM BEKLENTİSİ

Murat Bal, Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleşen enflasyon oranlarının %3,31 ve %2,47 olduğunu belirterek, bu iki rakamın toplamda %6’ya yakın bir artışa işaret ettiğini söyledi. Ancak kesin rakamlar için önümüzdeki dört ayın enflasyon verilerinin de dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Bal, "Şu anki verilere göre, Ocak 2025’te SSK ve Bağ-Kur emeklileri için %15 civarında bir zam bekleniyor. Memur emeklileri için ise bu oranın %10-11 civarında olması öngörülüyor" dedi.

15 Eylül Trabzonspor- Beşiktaş maçı biletleri ne zaman satışa çıkacak? Bilet fiyatları ne kadar? 15 Eylül Trabzonspor- Beşiktaş maçı biletleri ne zaman satışa çıkacak?... Haberi Görüntüle

NETLEŞME 3 OCAK'TA

Emekli maaşlarına yapılacak zam oranlarının kesinleşeceği tarih olarak 3 Ocak 2025’i işaret eden Murat Bal, enflasyonun maksimum %41 seviyelerinde çıkabileceğini, hedeflenen enflasyonun ise %36-37 arasında olacağını belirtti. Bu çerçevede, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarındaki artışın %15, memur emeklilerindeki artışın ise %10-11 civarında gerçekleşmesi bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading