Yandex Metrica

Sifan Hassan tarihe geçti! Maratonda olimpiyat rekorunu kırdı

Sifan Hassan tarihe geçti! Maratonda olimpiyat rekorunu kırdı

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Hollandalı atlet Sifan Hassan, kadınlar maratonda olimpiyat rekoru kırarak altın madalyanın sahibi oldu.

Spor

11.08.2024, 18:39

Hollandalı atlet Sifan Hassan, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda atletizm kadınlar maratonunda tarihi bir başarıya imza attı. Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen maraton yarışında Hassan, 2 saat 22 dakika 55 saniyelik derecesiyle hem altın madalyaya uzandı hem de olimpiyat rekorunu kırdı.

Ancelotti'nin Arda Güler kararı: İspanyol basınında gündem oldu! Ancelotti'nin Arda Güler kararı: İspanyol basınında gündem oldu! Haberi Görüntüle

SİFAN HASSAN TARİHE GEÇTİ

Yarış, Paris'in ikonik mekanlarından Invalides alanında düzenlendi ve dünya çapında büyük ilgi gördü. Sifan Hassan, Londra 2012 Olimpiyatları'nda Etiyopyalı Tiki Gelana'nın 2 saat 23 dakika 7 saniyelik süresiyle elde ettiği önceki rekoru geride bırakarak tarihe geçti.

Süper Lig'in şampiyonu değişti! İnanılmaz tahmin... Süper Lig'in şampiyonu değişti! İnanılmaz tahmin... Haberi Görüntüle

DİĞER DERECELER

Olimpiyat maratonunda ikinci sırayı Etiyopyalı Tigst Assefa aldı. Assefa, yarışı 2 saat 22 dakika 58 saniyede tamamlayarak gümüş madalya kazanırken, Kenyalı Hellen Obiri ise 2 saat 23 dakika 10 saniyelik derecesiyle bronz madalyanın sahibi oldu.

Paralimpik Oyunları'nda Ali Öztürk bornz madalya kazandı! Paralimpik Oyunları'nda Ali Öztürk bornz madalya kazandı! Haberi Görüntüle

MARATON TARİHİNİN BAŞARILI İSİMLERİ ARASINDA YERİNİ SAĞLAMLAŞTIRDI

Sifan Hassan'ın bu zaferi, hem Hollanda'da hem de atletizm dünyasında büyük bir coşkuyla karşılandı. Atletin rekor kıran performansı, onu maraton tarihinin en büyük isimlerinden biri olarak daha da sağlamlaştırdı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading