Son dakika... EURO 2024 çeyrek finalinde İngiltere-İsviçre maçının sonucunu penaltılar belirledi

Son dakika... EURO 2024 çeyrek finalinde İngiltere-İsviçre maçının sonucunu penaltılar belirledi

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde İngiltere ile İsviçre karşı karşıya geldi. 90 dakikası ve uzatma bölümleri 1-1 biten karşılaşma penaltılara gitti. Penaltıları 5-3 kazanan İngiltere yarı finale yükseldi.

Spor

06.07.2024, 22:25

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde İngiltere ile İsviçre karşı karşıya geldi. 90 dakikası ve uzatma bölümleri 1-1 biten karşılaşma penaltılara gitti. Penaltıları 5-3 kazanan İngiltere yarı finale yükseldi. Türkiye, bu akşam Hollanda'yı elerse yarı finalde İngiltere'yle karşılaşacak.

İki takımın daha çok savunma önlemlerini ön plana çıkardığı maçın ilk yarısında kaleyi bulan şut olmadı. Sıkıcı geçen ilk yarı 0-0 tamamlandı. İkinci yarı ise ilk yarıya göre daha hareketli geçti. Rakip kaleye daha fazla giden İsviçre, 75. dakikada golü buldu. Bu dakikada İngiliz savunmasından seken topu tamamlayan Embolo durumu 1-0 yaptı. İngiltere, bu gole çok kısa sürede cevap verdi. 80. dakikada Saka'nın uzaktan vurduğu şut kalecinin sağındaki direğe çarptı ve gol oldu. Bu sonuç kalan dakikalarda değişmedi ve maç uzatmalara gitti. 15'er dakikadan oynanan iki uzatma devresinde de gol olmayınca maç penaltılara kaldı. Penaltılarda rakibini 5-3 mağlup eden İngiltere, adını yarı finale yazdırdı. Türkiye, eğer bu akşam oynanan Hollanda maçını kazanırsa yarı finalde İngiltere ile karşılaşacak.

MEB, alım kararını açıkladı! İşte gerekli koşullar ve belirlenen tarih MEB, alım kararını açıkladı! İşte gerekli koşullar ve belirlenen tarih Haberi Görüntüle

İNGİLTERE 4. KEZ

11 kez Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılan İngiltere, dördüncü kez yarı finale çıkmayı başardı. İngiltere, bu turnuvada mutlu sona hiç ulaşamadı. İngilizler, 1968 ve 1996'da yarı final, 2020'de ise final gördü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading