Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika... Süper Lig'deki yabancı kuralında değişiklik

Son dakika... Süper Lig'deki yabancı kuralında değişiklik

TFF, Süper Lig takımlarının kadrolarında 14 yabancı bulundurabileceğini, 12 yabancının ise maç kadrolarında olabileceğini duyurdu.

Spor

23.07.2024, 08:28

TFF, Süper Lig takımlarının kadrolarında 14 yabancı bulundurabileceğini, 12 yabancının ise maç kadrolarında olabileceğini duyurdu.

Türkiye Futbol Federasyonu, kritik bir toplantı gerçekleştirdi ve önemli kararlar aldı. Buna göre Süper Lig'de takımlar, kadrolarında 14 yabancı futbolcu bulundurabilecek ve bu 14 futbolcunun 12'si maç kadrosunda yer alabilecek. Önceki yönetim bu sezondan itibaren 12 yabancı futbolcuya izin verileceğini, 11 yabancı futbolcunun ise maç kadrosunda yer alabileceğini açıklamıştı. Kritik toplantı sonrası TFF'den yapılan ifade şu şekilde:

"Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu bugün yaptığı toplantıda Profesyonel Liglerdeki Futbolcu Uygunluklarında değişiklikler yapılmasını kararlaştırdı.

Buna göre; Trendyol Süper Lig'de, A Takım Listesindeki futbolcu sayısı 26'dan 28'e çıkarılırken, Türkiye A Milli Takımı'nda Oynama Uygunluğu olmayan 14 futbolcunun A Takım Listesine yazılabilmesine imkan sağlandı. Müsabaka İsim Listesine bu futbolculardan 12'sinin yazılabilmesi uygulamasına devam edilmesi kararlaştırıldı.

Trendyol 1. Lig'de, A Takım Listesine yazılacak Türkiye A Milli Takımı'nda Oynama Uygunluğu olmayan futbolcu sayısı 8 olarak belirlendi. Bu futbolculardan müsabakaya devam eden kadroda sahada aynı anda en fazla 6'sının bulunabilmesine imkan sağlandı.

TFF 2 ve TFF 3. Lig'de 2023 - 2024 Sezonunda uygulanan Futbolcu Uygunluklarının yaş düzeltmeleri yapılmak suretiyle bu sezon da aynen devam etmesi kararlaştırıldı."

Uçak İstanbul'a iniyor! Sergio Ramos, Süper Lig devine imza atıyor! Uçak İstanbul'a iniyor! Sergio Ramos, Süper Lig devine imza atıyor! Haberi Görüntüle

HAMİT ALTINTOP'UN YERİNE CEYHUN KAZANCI

Sports Digitale'den Yağız Sabuncuoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Hamit Altıntop'tan boşalan A Milli Takım'dan Sorumlu Yöneticisi olarak Ceyhun Kazancı'nın göreve getirildiğini duyurdu. Merkez Hakem Kurulu başkanlığı için ise Ferhat Gündoğdu'nun atanacağı iddia edildi. Ferhat Gündoğdu Nihat Özdemir'in TFF başkanı olarak görev yaptığı dönemde MHK başkanlığı yapmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading