Yandex Metrica

Soykırımcı İsrail'e büyük şok! İtalyan taraftarlardan sosyal medyaya damga vuran protesto

Soykırımcı İsrail'e büyük şok! İtalyan taraftarlardan sosyal medyaya damga vuran protesto

UEFA Uluslar Ligi maçında, İtalyan taraftarlar İsrail ulusal marşını sırtlarını dönerek protesto etti. İtalyan taraftarların, İsrail marşına yönelik protestosu sosyal medyada büyük ses getirdi. Sosyal medya kullanıcıları, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki gösterirken İtalyan taraftarların bu tutumunu "saygı değer ve tarihi" olarak niteledi.  

Spor

10.09.2024, 11:17

UEFA Uluslar Ligi'ne dün akşam oynanan maçlarla devam edilirken İsrail ile İtalya arasında oynanan müsabakası dikkat çeken bir protestoya sahne oldu.

İsrail'deki güvenlik riskinden dolayı Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Bozsik Stadı'nda oynanan ve İsrail'in ev sahibi olarak çıktığı müsabakanın başında ilginç bir protesto eylemi yapıldı.

Fenerbahçe'den sürpriz transfer hamlesi! Umut Tohumcu için çılgın rakam Fenerbahçe'den sürpriz transfer hamlesi! Umut Tohumcu için çılgın rakam Haberi Görüntüle

İSRAİL MARŞINI PROTESTO ETTİLER

Deplasman tribünündeki 50 kişilik bir grup İtalyan taraftar, maç başlamadan önce gerçekleştirilen seremonide, dünyada eşi benzeri grülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail ulusal marşının çalındığı sırada, sahaya arkalarını dönerek İsrail'i protesto etti.

İtalyan taraftarların, İsrail marşına yönelik protestosu sosyal medyada büyük ses getirdi. Sosyal medya kullanıcıları, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki gösterirken İtalyan taraftarların bu tutumunu "saygı değer ve tarihi" olarak niteledi. Bazı kullanıcılar ise sırtını dönen İtalyanlar için "faşist gruplar" olarak niteledi.

Süper Lig ekiplerine UEFA'dan MEN cezası gelebilir! Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir ceza alacak mı? Süper Lig ekiplerine UEFA'dan MEN cezası gelebilir! Beşiktaş, Trabzonspor ve... Haberi Görüntüle

İTALYANLAR, İSRAİL'İ YIKTI

Portestoların gölgesinde oynanan maçta İtalyanlar, İsrail'i 2-1 mağlup ederek sahadan 3 puanla ayrıldı. İtalya ile İsrail arasındaki bir sonraki maçın ise 14 Ekim'de İtalya'nın Udine kentinde oynanması planlanıyor. Udine Belediyesi'nin daha önce bu maça ev sahipliği yapmak istemediği basına yansımıştı.

İtalya'da Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in Gazze'ye ve Filistinlilere yönelik saldırılarının sık sık protesto edildiği gösteriler düzenleniyor.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Spor


Loading