Spor yazarları Mourinho için ne dedi? İşte Fenerbahçe-Lille maçı değerlendirmesi

Spor yazarları Mourinho için ne dedi? İşte Fenerbahçe-Lille maçı değerlendirmesi

Avrupa'daki temsilcimiz Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu rövanşında evinde konuk ettiği Lille ile uzatma dakikalarında yediği golle 1-1 berabere kaldı ve turnuvaya veda eden taraf oldu. Spor yazarları, Fenerbahçe'nin Lille'ye elendiği maçı değerlendirdi. İşte detaylar..

Spor

14.08.2024, 10:37

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu rövanş maçında Fenerbahçe ile Fransız ekibi Lille karşı karşıya geldi. İlk maçta 2-1 mağlup olarak evine dönen Fenerbahçe, bu karşılaşmanın 90 dakikasını 1-0 önde bitirdi.

Bu sonucun ardından maç uzatmalara giderken sarı lacivertliler, şkinci uzatma dakikasında penaltıdan yediği golle 3-2 turnuvadan elendi. Spor yazarları Fenerbahçe- Lille maçını değerlendirdi.

Osmaniyespor Diyarbekirspor kupa maçı neden yarıda kaldı? Osmaniyespor Diyarbekirspor kupa maçı neden yarıda kaldı? Haberi Görüntüle

''ŞANSIN BÜYÜK ROL OYNADIĞI BİR SATRANÇ MAÇI''

Uğur Meleke:  210 dakika süren, deyim yerindeyse kan-ter ve gözyaşı dolu, iki hocanın satrançvari hamleleriyle geçen eşleşmenin kaderini şanssızlıklar belirledi. Toplam beş golün üçü savunma oyuncularının ters vuruşlarıyla geldi, bir de penaltı ekleyin o tabloya.

Lille 10 kişi kaldığında, 109’da Oğuz Aydın girseydi keşke. Yorgun Lille’e karşı onun sürati fark yaratabilirdi sanki. Yazık oldu gerçekten.

Fenerbahçe'de transfer çalışmaları hızlandı: Hangi yıldız futbolcu ile anlaşmaya varıldı? Bonservis detayları açıklandı... Fenerbahçe'de transfer çalışmaları hızlandı: Hangi yıldız futbolcu ile anlaşmaya varıldı?... Haberi Görüntüle

''TURUN HAKKI BU DEĞİLDİ''

Engin Kehale:  Mourinho, ikinci yarıda sertliği, tempoyu ve riskleri artırdı. En-Nesyri’yi oyuna atarak ön tarafı çiftledi, golü bulup tekrar dengeye dönmeyi düşündü. O beklenen gol, aynı ilk maçta son dakikada F.Bahçe’nin aleyhine olduğu gibi, bu sefer Lille’in hatasından temsilcimizin lehine oldu ve maça tutunduk.

Uzatmalarda her şey istediğimiz gibi giderken, rakip 10 kişi kalmışken Oosterwolde’nin yaptığı basit hata ise sarı lacivertlilerin emeğinin karşılığını alamadan Kadıköy’den ayrılması anlamına geliyordu... 

Oosterwolde'nin yokluğunda Fenerbahçe'nin sol bek kararı belli oldu! İşte yeni isim... Oosterwolde'nin yokluğunda Fenerbahçe'nin sol bek kararı belli oldu! İşte yeni ... Haberi Görüntüle

''JOSE, AVRUPA LİGİ'Nİ KAZANIRIZ DEMİŞTİ''

Gürcan Bilgiç: Uzatma dakikaları oyunun kontrolü ile hata yapmamak arasında gitti-geldi. Bartuğ-Dzeko değişikliği ile orta saha enerjisini geri aldı Mourinho. Bitime 10 dakika kala kırmızı geldi, Lille 10 kişi kaldı.

"Tamam, oluyor" derken Jayden'in kontrolsüz duvarında top eline geldi. Maçın kahramanı, maçın ipini de çekti aslında. 4 dakika oynadılar gol sonrasında. Cenk'in üst direkte patlayan kafa vuruşu ile futbolun adaletindeki 'şans' takdiri devreye girdi.

Şampiyonlar Ligi olmadı. Çok istediler, çok koştular ama olmadı. Ellerinde Avrupa Ligi var bu kez. Jose Mourinho'nun 'kazanırız' dediği…

Hikmet Karaman'ın şaşırtan yurt dışı kararı: Türk futbolunun tecrübeli hocası yeni adresi belli oldu! Adını ilk defa duyduğumuz takımın başına geçiyor... Hikmet Karaman'ın şaşırtan yurt dışı kararı: Türk futbolunun tecrübeli hocası... Haberi Görüntüle

''VİTES DÜŞÜK KALDI''

Ali Gültiken: Fenerbahçe'nin, Mourinho'nun takım teşkiline baktığımız zaman savunmada daha güvenli, daha garanti oyuncularla oynama tercihini gördük.

Bunu doğal görebiliriz ama işin hücum tarafında Fenerbahçe'nin hem daha yüksek oyun temposuna hem de bire birde daha etkili olabilecek oyuncu performanslarına ihtiyacı var.

Bu işi yapması beklenen iki önemli isim Tadic ve Szymanski, bu maç için Fenerbahçe'nin hedefine yardımcı olamadılar.

Yine oyunu hareketlendiren ve takımda heyecan yaratan isim, kulübeden gelen İrfan Can oldu. İki maç sonucunda bu tur Fenerbahçe'nin geçebileceği bir turdu düşüncesi, akıllarımızda kaldı. Sahadaki oyun ve yaratıcılık bir vites daha yukarı çıkabilseydi Fenerbahçe, play-off'taki rakibini bekliyor olacaktı. 

Milli Takım kadrosundan çıkartıldılar! Sakatlıkları ciddi mi? Milli Takım kadrosundan çıkartıldılar! Sakatlıkları ciddi mi? Haberi Görüntüle

''BU MAÇ ZOR ÖTESİ Mİ?''

Cem Dizdar: Maçın belki de en iyi oyuncusu Jaden Osterwolde’nin dengesinin bozulduğu anda eline gelen top nedeniyle Fenerbahçe yolculuğuna Avrupa Ligi’nde devam etmek zorunda kaldı. Şimdi düşünelim, diyelim ki Mourinho haklı ve Türkiye Ligi zor bir lig... Peki bu maçı nasıl tanımlayacağız? Zor ötesi olarak mı?

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading