Yandex Metrica

Spor yazarları, Trabzonspor'un Avrupa'ya vedası için ne dedi?

Spor yazarları, Trabzonspor'un Avrupa'ya vedası için ne dedi?

UEFA Konferans Ligi play-off turu rövanş karşılaşmasında Trabzonspor, sahasında St. Gallen'e seri penaltı atışları sonunda yenilerek Avrupa macerasına noktayı koydu. Spor yazarları ise Avrupa'ya veda sonrası Trabzonspor için bakın neler söyledi...

Spor

30.08.2024, 11:35

Trabzonspor'un UEFA Konferans Ligi'nden elenmesi, spor yazarları tarafından ele alındı. 

İşte bordo-mavililerin Avrupa'ya vedası sonrası spor yazarlarının değerlendirmeleri:

Trabzonspor yeni golcüsü Simon Banza'ya kavuştu: İşte ilk sözleri Trabzonspor yeni golcüsü Simon Banza'ya kavuştu: İşte ilk sözleri Haberi Görüntüle

SPOR YAZARLARININ YORUMLARI

Fanatik'ten Tunç Kayacı, "Trabzon’da öyle bir ilk yarı oynandı ki soyunma odasına 1-0 yenik gittiğimiz için mutlu olduk! St Gallen Avrupa’nın vasat kadrolarından birine sahip ama bizden daha iyiler. Nedeni bir oyun planları var, koordinasyon olarak hazırlar, birlikte oynama alışkanlıkları yani bir olur ezberleri var ve bunu sahada çok iyi uyguluyorlar. Dün gece ilk yarıdak İsviçre’deki maçın bütününde buldukları pozisyonun iki katını buldular. Sadece attıkları gol bile bizim savunma zaafımızı anlatıyordu. Açıkçası oyunun en azından bir tarafını iyi oynasak iyimser olabilirim. Ne hücumda ne de savunmada olmayınca ister istemez karamsarlık ağır basıyor." şeklinde Trabzonspor'un performansına yönelik sitem etti.

Fanatik'ten Safa Can Konuksever, "Penaltılara işi bırakmak riskti. Ve bu risk pahalıya patladı. Trabzonspor, tarihinin en pahalı kadrolarından biriyle Avrupa’ya kalamadı, üstelik de St. Gallen gibi sıradan bir rakibe karşı!" diyerek Trabzonspor'u eleştirdi.

Hürriyet'ten Koray Durkal: "Deplasmandaki maçın aksine ilk 45 dakikada sahada vasat bir Trabzonspor vardı. Oyuncular bedenen sahada ama ruhen orada değil gibiydiler. Koşmak yerine yürümeyi tercih eden bir 11 vardı sahada. Maçtan önce Abdullah Avcı, “Büyük Trabzonspor taraftarının önündeyiz. Büyük bir avantaj bizim için” demişti. Ama o avantaj bile yetmedi. İlk maçtaki doğruların tam aksini izlediğimiz bir 45 dakika izledik kısacası. St. Gallen golü de tüm bu tezatların yaşandığı bölümde geldi. Yenilen golde rakip oyuncuyu adeta yürüyerek karşılayan bir savunma vardı. Üçüncü bölgede üretken olmak şartıyla bir şansı var demiştim ama Trabzonspor bu üretkenlikten çok uzaktı." sözleriyle Trabzonspor'un oyun anlayışını eleştirdi.

Sabah'tan İskender Günen, "2. golü bulmak büyük önem taşır ama maç uzatmalara gittikten sonra har türlü sonucu kabullenmek zorundasın. Sonuç büyük bir hayal kırıklığı, çünkü iki takım arasında büyük farklar var. Kaliteni sahaya yansıtamadığın zaman ve oyun penaltılara gittiğinde ne yazık ki sonuç kaçınılmaz oldu." ifadeleriyle yenilginin kaçınılmazlığına değindi.

Fanatik'ten Olcay Çakır, "Avrupa’da olmak gerekiyordu. Bu taraftara Avrupa maçları izletmeniz gerekiyordu. Rakipleri Avrupa maçları oynarken Trabzonsporlular evlerinde rakiplerinin maçlarını izleyecek şimdi. Perşembelerin gelişidir bu. Birkaç yazı öncesi gibi. Tekrar tekrar yazdığım yazılar gibi. Olmuyor hocam. Yine olmuyor. Hadi herkes birbirine küssün, kırılsın şimdi. Ne fayda!" sözleriyle Trabzonspor taraftarının bu sonucu hak etmediğini dile getirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading