Yandex Metrica

Süper Lig ekibinden harcama limitlerine itiraz: Kulübümüz adeta cezalandırılmaktadır

Süper Lig ekibinden harcama limitlerine itiraz: Kulübümüz adeta cezalandırılmaktadır

Süper Lig'in güçlü ekiplerinden Samsunspor, Türkiye Futbol Federasyonu'nun açıkladığı harcama limitlerine itiraz ederek, bu limitlerin yeniden değerlendirilmesi çağrısında bulundu.

Spor

26.06.2024, 12:37

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından açıklanan harcama limitlerine ilişkin bir açıklama yaparak, bu limitlerin yeniden değerlendirilmesini ve düzenlenmesini talep etti. Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Futbol ailesi dahil hiçbir üçüncü tarafa, kamu kurum ve kuruluşlarına borcu bulunmayan kulübümüz adeta cezalandırılmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Fenerbahçe'de kader anı: Mourinho 8 futbolcunun geleceğini belirleyecek Fenerbahçe'de kader anı: Mourinho 8 futbolcunun geleceğini belirleyecek Haberi Görüntüle

HARCAMA LİMİTLERİNDE ADALETSİZLİK İDDİASI

Samsunspor'un açıklamasında, yeni harcama limitleriyle mevcut kadronun dahi korunmasının mümkün olmadığına dikkat çekilerek, "Futbol ailesi dahil hiçbir üçüncü tarafa, kamu kurum ve kuruluşlarına borcu bulunmayan kulübümüz adeta cezalandırılmaktadır." denildi. Kulüp yetkilileri, TFF'ye çağrıda bulunarak, güncel mevzuatın, futbolun tüm paydaşlarından gelen talepleri dikkate alacak bir komisyon kurularak yeniden değerlendirilmesini ve düzenlenmesini talep etti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Tarafımıza tebliği edilen Süper Lig Takım Harcama Limitleri'ne göre, finansal açıdan hiçbir borcu ve sıkıntısı bulunmayan kulübümüz, 2024/25 futbol sezonunda 367.734.972 TL ile en düşük harcama limitine sahip kulüplerden birisi olmuştur. 2023/24 futbol sezonunda, Kulüp Harcama Limitimiz ilk olarak 255.436.367 TL (%30 sapma dahil) olarak açıklanmış, ardından kulübümüz tarafından yapılan sermaye artırımı sonrasında 646.127.892 TL'ye yükseltilmiştir.

Kulübümüzün belirlenen yeni harcama limitleriyle mevcut kadrosunu dahi koruyabilmesi mümkün değildir. Futbol ailesi dahil hiçbir üçüncü tarafa, kamu kurum ve kuruluşlarına borcu bulunmayan kulübümüz adete cezalandırılmaktadır. Tüm bu nedenlerle, TFF'ye çağrımız; güncel mevzuatın, futbolun tüm paydaşlarından gelen talepleri dikkate alacak bir komisyon kurularak yeniden değerlendirilmesi ve düzenlenmesidir."

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Loading