Yandex Metrica

Süper Lig ekiplerine UEFA'dan MEN cezası gelebilir! Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir ceza alacak mı?

Süper Lig ekiplerine UEFA'dan MEN cezası gelebilir! Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir ceza alacak mı?

UEFA, finansal durumlarını izlediği 3 Türk kulübünden Beşiktaş ve Trabzonspor'a mali hedefleri yerine getirdiği için ceza vermezken Başakşehir ekibine ise ceza verdi. İşte detaylar..

Spor

07.09.2024, 16:30

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu, finansal durumlarını izlediği 3 Türk ekibi  Beşiktaş ve Trabzonspor'a mali hedefleri yerine getirdiği için ceza vermezken  Başakşehir'e ise şarta bağlı olarak yükümlülüklerini yerine getirmediğinde uygulanacak Avrupa'dan men cezası dahil 2024-25 sezonunda kadro sınırlaması ve 100 bin euro para cezası verdi.

Osimhen, Rizespor maçında oynayacak mı? Osimhen, Rizespor maçında oynayacak mı? Haberi Görüntüle

BEŞİKTAŞ VE TRABZONSPOR'A CEZA KESİLMEDİ

UEFA'dan yapılan açıklamada, Türkiye'den Beşiktaş ve Trabzonspor dahil Milan (İtalya), Inter (İtalya), Monaco (Fransa), Olimpik Marsilya (Fransa), Paris Saint-Germain (Fransa), ve Royal Antwerp (Belçika) takımlarının 2023 mali yılı için belirlenen ara mali hedefleri yerine getirdiğinin tespit edildiği ve finansal kurallar çerçevesinde bu kulüplere herhangi bir ceza verilmediği belirtildi.

Medina ile anlaşma tamam! Fenerbahçe, Boca Juniors'a yeni teklif yaptı Medina ile anlaşma tamam! Fenerbahçe, Boca Juniors'a yeni teklif yaptı Haberi Görüntüle

BAŞAKŞEHİR'E MEN TEHLİKESİ

 2023-24 sezonunda öngörülen nihai finansal hedefi kısmen aşması nedeniyle Başakşehir kulübü, 2024-25 sezonunda futbol kazanç kuralına uymaması durumunda sonraki 3 sezonda katılmaya hak kazanacağı ilk UEFA kulüp müsabakasından men edilmesi; kulübün 2024-25 sezonu için A Listesine kaydedebileceği oyuncu sayısının 23 ile sınırlandırılması; yeni transfer edilen oyuncuların 2024-25 sezonu için A listesine kaydedilme olanağının kısıtlanması ve 100 bin euro para cezası verilmesine karar verildi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading