Süper Lig'den büyük sürpriz: Dünyanın en iyileri arasında hangi Türk takımları yer aldı?

Süper Lig'den büyük sürpriz: Dünyanın en iyileri arasında hangi Türk takımları yer aldı?

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu, 1 Ekim 2023 - 30 Eylül 2024 tarihlerini baz alarak dünyanın en iyi takımlarını açıkladı. Listede, Türkiye'den tek bir takım ilk 25'e girilebilirken, Samsunspor'un 124 basamaklık yükselişine büyük dikkat çekildi.

Spor

10.10.2024, 11:40

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu verilerine göre, dünyanın en iyi takımları sıralamasında zirvede dünya futbolunun dev kulüpleri yer alırken, Samsunspor'un bu dikkat artışı Türk futbolu adına olumlu bir gelişme olarak kayıtlara geçti. Samsunspor'un bu başarı grafiğinin önümüzdeki dönemde de sürdürülebileceği ve daha da üstlere tırmanabileceği düşünülüyor.

Galatasaray, Fenerbahçeli yıldız için pusuya yattı! İşte Galatasaray'dan yılın transfer çalımı! Galatasaray, Fenerbahçeli yıldız için pusuya yattı! İşte Galatasaray'dan yılın transfer... Haberi Görüntüle

SAMSUNSPOR UÇUYOR 

Son bir yılın performanslarına göre düzenlenen sıralamada, Samsunspor'un hızlı yükselişi gözlerden kaçmadı. Kısa sürede 124 anda atlayarak büyük bir başarı sırasını imzalayan Karadeniz lideri, uluslararası futbol camiasında farklılaşabilen söz ettirdi. Bu büyük sızıntı, Samsunspor'un sahadaki katılımının yanı sıra yönetim, teknik ekip ve taraftar desteğiyle elde ettiği başarının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Kerem Aktürkoğlu durdurulamıyor: Milli yıldız gollerine devam ediyor Kerem Aktürkoğlu durdurulamıyor: Milli yıldız gollerine devam ediyor Haberi Görüntüle

UMUT VERİCİ GELİŞME

Sıralamada Türk takımlarının performanslarına ilişkin ayrıntılar açıklanırken, Samsunspor'un bu yeteneği taraftarlarını da heyecanlandırmış durumda. Samsunspor, Türk futbolunda adeta bir yükselişin sembolü haline geldikten sonra umut veriyor.

İşte listede ilk 10 sıra ve Türk takımları: 

1- Real Madrid

2- Manchester City

3- Bayer Leverkusen

4- Atalanta

5- Atletico Madrid 

6- Borussia Dortmund

7- Bayern Münih

8- Botafogo

9- Atletico Mineiro

10- Barcelona (Barcelona 10. sırayı Flamengo, PSG ve Liverpool ile paylaşıyor)

25- Fenerbahçe

52- Galatasaray

105- Beşi̇ktaş

115- Trabzonspor

123- Başakşehi̇r

263- Alanyaspor

285- Samsunspor

299- Si̇vasspor

315- Kasimpaşa

413- Ankaragücü

434- Konyaspor

439- Fati̇h Karagümrük

445- Gazi̇antep Fk

445- Antalyaspor

455- Çaykur Ri̇zespor

494- Kayseri̇spor

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading