Tam 3 penaltı kurtardı! Maçın önüne geçti

Tam 3 penaltı kurtardı! Maçın önüne geçti

La Liga’nın 9. haftasında Girona, Athletic Bilbao’yu 2-1 mağlup ederken kaleci Paulo Gazzaniga, kurtardığı 3 penaltı ile maça damgasını vurdu. Gazzaniga'nın tarihi performansı, Girona'ya galibiyeti getirdi.

Spor

06.10.2024, 18:38

İspanya La Liga’nın 9. haftasında Girona, evinde Athletic Bilbao’yu 2-1 mağlup etti. Ancak karşılaşmanın önüne geçen isim, Girona kalecisi Paulo Gazzaniga oldu. Arjantinli kaleci, 3 penaltı kurtararak tarihi bir performansa imza attı ve takımının galibiyetinde kritik rol oynadı.

Galatasaray, Avrupa sahnesinde! İşte PAOK maçının muhtemel 11'i Galatasaray, Avrupa sahnesinde! İşte PAOK maçının muhtemel 11'i Haberi Görüntüle

MAÇIN GOLLERİ

Girona'ya galibiyeti getieren ilk gol, 39. dakikada Asprilla’dan gelirken, uzatma dakikalarında (90+9) penaltıdan Stuani skoru belirleyen golü kaydetti. Athletic Bilbao’nun tek golü ise 59. dakikada Oihan Sancet’ten geldi.

Türk basketbolcunun acı kaybı: Eski milli basketbolcu Asım Pars hayatını kaybetti Türk basketbolcunun acı kaybı: Eski milli basketbolcu Asım Pars hayatını... Haberi Görüntüle

3 PENALTI KURTARIŞI İLE TARİHE GEÇTİ

Paulo Gazzaniga’nın performansı, maçın kırılma anlarını belirledi. İlk olarak 28. dakikada Alex Berenguer'in kullandığı penaltıyı kurtaran Gazzaniga, maçın ilerleyen dakikalarında Athletic Bilbao'ya geçit vermedi. 56. dakikada Inaki Williams’ın penaltısını çıkaran kaleci, çizgi ihlali nedeniyle penaltının tekrarlanmasıyla bir kez daha sınandı. Bu kez topun başına geçen Ander Herrera’nın vuruşunu da kurtaran Gazzaniga, üçüncü kez penaltı kurtararak maçın yıldızı oldu.

Ne yaptın Es-Es? Rakibine 10 gol attı Ne yaptın Es-Es? Rakibine 10 gol attı Haberi Görüntüle

TARİHİ PERFORMANS İLE GALİBİYETİN MİMARI OLDU

Gazzaniga'nın bu olağanüstü performansı, Girona'nın bu zorlu maçtan galip çıkmasını sağladı. Kurtardığı üç penaltı, La Liga’da ender rastlanan bir başarı olarak tarihe geçti ve Arjantinli kaleci, haftanın en çok konuşulan isimlerinden biri olmayı başardı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading