TFF'de kavga büyüyor! Mehmet Büyükekşi krizi mahkemeye taşıyor: İftira attıkları iddiasıyla dava açıyor!

TFF'de kavga büyüyor! Mehmet Büyükekşi krizi mahkemeye taşıyor: İftira attıkları iddiasıyla dava açıyor!

TFF eski Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun iddiaları üzerine önemli bir açıklama yaptı. Büyükekşi, gerçeği çarpıtma amaçlı asılsız iddialar ve iftira süreci ile ilgili olarak her türlü hukuki yollara başvuacağını dile getirdi. 

Spor

18.10.2024, 18:05

Türkiye Futbol Federasyonu'nun eski başkanı Mehmet Büyükekşi ve eski yönetim kurulu üyeleri, mevcut başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, eski yönetimleriyle ilgili ortaya attığı mali usulsüzlük iddialarına yanıt verdi. Hacıosmanoğlu'nun, eski dönemde mali usulsüzlüklerin yaşandığını ve suç duyurusunda bulunacaklarını belirtmesinin ardından Büyükekşi ve eski yönetim kurulu üyeleri, konuya dair bir açıklama yaptı. 

Hikmet Karaman'ın şaşırtan yurt dışı kararı: Türk futbolunun tecrübeli hocası yeni adresi belli oldu! Adını ilk defa duyduğumuz takımın başına geçiyor... Hikmet Karaman'ın şaşırtan yurt dışı kararı: Türk futbolunun tecrübeli hocası... Haberi Görüntüle

İDDİALAR ASILSIZDIR 

Yapılan açıklamada, Hacıosmanoğlu'nun medya aracılığıyla yönetim dönemlerini hedef alarak ortaya attığı iddiaların asılsız olduğu vurgulandı.

Jake Paul Mike Tyson maçı ne zaman, şifresiz hangi kanalda? Jake Paul Mike Tyson maçı ne zaman, şifresiz hangi kanalda? Haberi Görüntüle

GELİR VE GİDER TABLOSU AÇIKTIR 

Büyükekşi ve eski yöneticiler, Türkiye Futbol Federasyonu'nun mali tablolarının, finansal okuryazarlık uzmanları tarafından incelendiğinde, gelir ve gider tablolarının usulüne uygun olarak düzenlendiğinin açıkça görüleceği ifade etti. Kamuoyuna gerçek bilgileri sunma sorumluluğu gereği, bu açıklamanın yapıldığı belirtildi.

Fenerbahçe'nin kasası para dolacak! Paraya para demeyecek... Sarı-lacivertli takıma ne kadar bonus gelecek? Fenerbahçe'nin kasası para dolacak! Paraya para demeyecek... Sarı-lacivertli takıma ne... Haberi Görüntüle

HUKUKİ SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ 

Açıklamada ayrıca, TFF'nin mali yönetiminde herhangi bir usulsüzlük bulunmadığı ve bu tür iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. Eski yöneticiler, bu iddialara hukuki yoldan yanıt vereceklerini ve sürecin takipçisi olacaklarını ifade ettiler.

Söz konusu asılsız iddialar, iki ana başlıkta sunulmuştur:

- Avrupa Şampiyonası sürecindeki TFF harcamaları

- TFF'nin borçlu gösterilmesi.

1 - A Milli Takımımız, tarihinde ilk defa grup elemelerinden lider çıkarak katıldığı Avrupa Futbol Şampiyonası'nda, 16 yıl sonra çeyrek finale kadar yükselmiş; hazırlık sürecindeki ve turnuvadaki bütçesi, titizlikle planlanmış ve gerçekleştirilmiştir.

Anılan bütçe, Haziran ayı başında İtalya ve Polonya ile deplasmanda yapılan maçları ve 11 Haziran-8 Temmuz tarihlerinde Almanya'daki kamp ve turnuva süresince, milli takım kafilemizin ulaşım, konaklama, sağlık ve Devletimizin görevlendirmiş olduğu, A Milli Futbol Takımımızın güvenliğinden sorumlu emniyet ve güvenlik personeli maliyetlerini içermektedir.

Kamp tesisleri UEFA tarafından belirlenmiştir. Kamp maliyeti de yine UEFA tarafından, ülke federasyonlarından tahsil edilmiştir. Toplam maliyetin kalan gideri, sözleşmelerinden doğan hakları kapsamında sponsor temsilcileri, kulüp başkanları, spor camiası temsilcileri, görevli federasyon profesyonellerinin, ulaşım ve konaklama giderlerini kapsamaktadır.

2 - Sorumlu kişilerin, kamuoyunu haksız ithamlar ile yanıltmaması için bilinmesi gereken ilk gerçek şudur:

TFF, statüsü gereği borçlanamaz. Yasal olarak borçlanması mümkün değildir. Gelir üretir ve giderlerini karşılar. Mali genel kurullar, buna göre ibra edilir ve yönetimimiz ibra edilmiştir.

Dönemimizde; naklen yayın gelirleri yaklaşık iki kat; sponsor sayısı ve sponsor geliri 4 kat artırılmıştır.

TFF kaynakları, tamamen sportif amaçlarla TFF statüsüne uygun olarak ve hukuk müşavirliğinin hukuka uygun görüşü alınarak etkin ve verimli bir şekilde kullanılmıştır.

Yukarıda arz ve izah edilen nedenler muvacehesinde; gerçeği çarpıtma amaçlı asılsız iddialar ve iftira süreci ile ilgili olarak her türlü hukuki yollara başvurulacaktır.

Eksik, yanlış ve asılsız iddialar üzerinden hakaret eden gerek tüzel gerekse özel kişiler de aynı şekilde hukuki süreçlerin muhatabı olacaktır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading