Yandex Metrica

Sitede Ara

TFF'den Mavi Kart kararı: Galatasaraylı Kerem Demirbay yabancı mı sayılıyor?

TFF'den Mavi Kart kararı: Galatasaraylı Kerem Demirbay yabancı mı sayılıyor?

TFF, Mavi Kart uygulamasıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Süper Lig'de yabancı futblcu sayısında yapılan güncellemyle beraber Mavi Kart sahibi futbolcuların akıbeti merak ediliyordu.

Spor

01.08.2024, 00:05

Türkiye Futbol Federasyonu, Mavi Kartlı ve Türk Cumhuriyetlerden oyuncular ile ilgili bir açıklama yaptı. TFF'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Mavi Kart uygulamasına sahip oyuncuların sözleşme süresi boyunca yerli statüsünde oynamaya devam edecekleri duyuruldu.

Adana Demirspor- Galatasaray maçı muhtemel 11'ler Adana Demirspor- Galatasaray maçı muhtemel 11'ler Haberi Görüntüle

"SÖZLEŞME SONUNA KADAR..."

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kulüpler A Takım Listesinde Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğu bulunmayan en fazla 14 futbolcu bulundurabilirler.

14’ten fazla sayıda yabancı uyruklu futbolcu ile sözleşmesi bulunan Süper Lig Kulüpleri, A Takım Listesine yazılmamış yabancı uyruklu futbolcuları A Takım müsabakalarında oynatamazlar.

Kulüpler birinci fıkrada öngörülen A Takım Listesine yazılan Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğu bulunmayan futbolculara ilaveten; 2023 – 2024 Sezonunda Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan ülkelerinin vatandaşı olarak A Takım Listesine yazılan 1 futbolcuyu ve Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğu bulunmamakla birlikte Türk Vatandaşlığı veya mavi kart sahibi olarak A Takım Listesine yazdıkları 1 futbolcuyu sözleşme süreleri sonuna kadar müktesep hakları sebebiyle Madde 2’nin e fıkrası kapsamında A Takım Listesine yazabilirler. Bu futbolcuların sözleşmelerinin sona ermesi halinde; uzatma, sözleşme yenileme ve diğer kulüplerle imzalayacakları sözleşmeler A Milli Takımda oynama uygunluğu bulunmayan futbolcu kapsamında tescil edilecek ve A Takım Listesine bu doğrultuda yazılacaktır."

Alınan karar doğrultusunda Galatasaray'da forma giyen Kerem Demirbay ve Beşiktaş'ta forma giyen Bahtiyar Zaynutdinov, sözleşmelerinin sonuna kadar yerli futbolcu sayılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading