Trabzonspor'dan şok mali açıklama: Borcu dudak uçuklattı!

Trabzonspor'dan şok mali açıklama: Borcu dudak uçuklattı!

Trabzonspor'un mali durumu ile ilgili yapılan açıklamada, kulübün net borcu 3 milyar 150 milyon TL olarak açıklandı. Kulüp başkanı Ertuğrul Doğan, Bankalar Birliği'nden çıkılmasının Trabzonspor için kritik bir adım olduğunu söyledi.

Spor

19.10.2024, 12:56

Trabzonspor, mevcut mali durumunun net borcunu 3 milyar 150 milyon TL olarak açıkladı. Kulüp başkanı Ertuğrul Doğan, bu borçların kulüp üzerindeki baskısını hafifletmek adına önemli adımlar atıldığını belirtti. Özellikle Bankalar Birliği'nden çıkılmasının Trabzonspor için kritik bir adım olduğunu vurguladı

Trabzonspor yönetimi, ilerleyen süreçte mali yapılarını genişletmek adına yeni stratejiler geliştirdiklerini, özellikle gelir artırıcı projelere ağırlık vereceklerini vurguladı. Borcun yapılandırılması ve yeni finansal planların detayları ilerleyen dönemlerde paylaşılacak. Kulüp taraftarları ise yönetimden bu konuda daha somut adımlar bekliyor.

Ertuğrul Doğan, şu ifadelere yer verdi:

FAİZ YÜKÜNDEN KURTULDUK

"Bankalar Birliği'nden çıkmamız Trabzonspor için çok önemli bir adım. Ekonomik olarak da Trabzonspor futbolda yaptığı devrimin bir benzerini yapacaktır. Mali yapımız açısından son derece önemliydi. Yıllık yaklaşık 700-750 milyon civarındaki bir faiz yükünden kurtulmuş olduk." dedi.

TRABZONSPOR’UN GELİR GETİRECEK KALEMLERİ ARTTIRMASI LAZIM

Doğan, "Kulübümüzün asıl problemi gelir - gider dengesi arasındaki sıkıntı. Dün de eski yönetici abilerimizle görüştük. Trabzonspor acilen geliştireceği projelerle yıllık gelirini yukarı taşımak zorunda. Yoksa biz planlarımızı gerçekleştirdik diyelim, önümüzdeki yıl Trabzonspor'u borçsuz hale getirdik diyelim, çok bir şey değişmeyecek. Trabzonspor, gelirini arttırmak zorunda. Gelecek yıl borcumuzu sıfırladık diyelim, ondan sonra durursak, Trabzonspor yıllar içerisinde aynı duruma tekrar gelir, bu çok net. Trabzonspor, gelir getirecek kalemlerini arttırması lazım. Bunlarla ilgili ciddi bir planlamamız var." Şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading