Yandex Metrica

Transfer rekoru kırıldı! FIFA rakamları duyurdu

Transfer rekoru kırıldı! FIFA rakamları duyurdu

FIFA, 2024/25 sezonunun ilk transfer dönemi raporunu açıkladı. Yaz transfer döneminde kulüpler toplamda 6.4 milyar dolar harcama yaparken, transfer sayısında rekor kırıldı. Kadın futbolundaki artış ise dikkat çekti.

Spor

03.09.2024, 15:20

Avrupa'nın büyük liglerinde transfer döneminin sona ermesinin ardından FIFA, 2024/25 sezonunun ilk transfer dönemi raporunu yayımladı. Raporda, yaz transfer döneminde kulüplerin toplamda 6.4 milyar dolar harcama yaptığı ve bu tutarın futbol tarihindeki en yüksek ikinci harcama olduğu belirtildi. Geçtiğimiz yılın yaz döneminde ise bu rakam 7.43 milyar dolarla rekor seviyeye ulaşmıştı.

Basketbolcu İlkan Karaman'ın ölümüne neden olmuştu! Alkollü şoförün ifadesi ortaya çıktı Basketbolcu İlkan Karaman'ın ölümüne neden olmuştu! Alkollü şoförün ifadesi ortaya... Haberi Görüntüle

HARCAMALAR DÜŞTÜ, TRANSFER SAYISI ARTTI

Raporda, transfer harcamalarında geçtiğimiz yıla göre yüzde 13.6'lık bir düşüş yaşandığına dikkat çekilirken, transfer sayısında ise artış gözlendi. 2024/25 sezonunun yaz transfer döneminde toplamda 11 bin futbolcu transfer edildiği ve bu sayının bir önceki yıla göre yüzde 4.8'lik bir artış gösterdiği açıklandı.

Süper Lig'in yeni sponsoru resmen belli oldu Süper Lig'in yeni sponsoru resmen belli oldu Haberi Görüntüle

KADIN FUTBOLUNDA TRANSFER PATLAMASI

FIFA raporunda, kadın futbolundaki transferlerin de dikkat çekici bir yükseliş gösterdiği belirtildi. Kadın futbolunda transfer harcamaları 6.8 milyon dolara ulaşarak yeni bir rekor kırarken, transfer sayısında da yüzde 31.8'lik bir artış yaşandı. Toplamda 1.125 kadın futbolcunun transfer edildiği ve bu sayının da önceki yıllara göre büyük bir artış gösterdiği vurgulandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading