Yandex Metrica

DOLAR

34.17

%0.19 expand_less

EURO

38.04

%-0.2 expand_more

ALTIN

2888.50

%0.47 expand_less

BIST

9886.97

%-0.1 expand_more

BTC ($)

63530.35

%0.55 expand_less

Sitede Ara

Türk basketbolcunun acı kaybı: Eski milli basketbolcu Asım Pars hayatını kaybetti

Türk basketbolcunun acı kaybı: Eski milli basketbolcu Asım Pars hayatını kaybetti

Eski milli basketbolcu Asım Pars, Bosna'daki evinde ölü bulundu. Sevilen basketbolcunun ani ölümü spor camiasını yasa boğarken, ölüm nedeni ile ilgili araştırmalar devam ediyor.

Spor

23.09.2024, 15:48

Eski milli basketbolcu Asım Pars, Bosna-Hersek'teki evinde hayatını kaybetti. Aslen Bosnalı olan ve doğum adı Asım Pašcanović olan Pars, Türk vatandaşlığına geçtikten sonra ismini Asım Pars olarak değiştirmiş ve Türk basketbolunun önemli figürlerinden biri haline gelmişti. Spor camiaasında büyük üzüntüye neden olan bu kaybın ardından ölüm nedeni araştırılmaya devam ediyor.

Trabzonspor - Beşiktaş derbisinin VAR hakemi açıklandı Trabzonspor - Beşiktaş derbisinin VAR hakemi açıklandı Haberi Görüntüle

BASKETBOL CAMİASININ SEVİLEN İSİMLERİNDEN BİRİYDİ

Asım Pars, kariyeri boyunca Türkiye ve yurt dışında önemli kulüplerde forma giydi. Galatasaray, Ülkerspor, Fenerbahçe, Efes Pilsen gibi Türkiye'nin önde gelen kulüplerinin yanı sıra, Zagreb, Dinamo Moskova, Kuban gibi Avrupa takımlarında da başarılı performanslar sergiledi. Kariyeri boyunca mücadele ettiği takımlarda her zaman disiplini ve çalışma azmiyle öne çıkan Pars, Türkiye basketboluna katkılarıyla anılııyor.

Galatasaray'da Cenk Ergün'nün istifası sonrası çarpıcı Gardi iddiası Galatasaray'da Cenk Ergün'nün istifası sonrası çarpıcı Gardi iddiası Haberi Görüntüle

2001 GÜMÜŞ MADALYALI 12 DEV ADAM KADROSUNUN PARÇASIYDI

Türk basketbolunun altın dönemlerinden biri olarak kabul edilen 2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan "12 Dev Adam" kadrosunda da yer alan Asım Pars, o dönmde Türkiye'nin basketbol tarihine geçen başarıya katkı sağlamıştı. Pars, takım arkadaşları ve taraftarlar tarafından daima sevgi ve saygıyla anılan bir isimdi.

Fenerbahçe - Galatasaray maçının VAR hakemi belli oldu Fenerbahçe - Galatasaray maçının VAR hakemi belli oldu Haberi Görüntüle

EMEKLİLİK YILLARI VE BOSNA'DAKİ HAYATI

Aktif basketol kariyerinin ardından emekliliğini Bosna-Hersek'te geçiren Asım Pars, burada sakin bir hayat sürüyordu. Basketbolu bıraktıktan sonra da spor camiasıyla olan bağını koruyan ve genç basketbolculara ilham veren Pars’ın ani ölümü, hem Türkiye’de hem de Bosna’da derin bir üzüntüye neden oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading