Yandex Metrica

Türkiye karşıtı pankart, Ergin Ataman'ı çileden çıkardı hakeme çıkıştı: Atın beni

Panathinaikos taraftarları, Maccabi ile oynadıkları hazırlık maçında 'Türklerden Kanlı Kıbrıs İşgali' pankartı açtılar. Türkiye karşıtı pankartı görünce çileden çıkan Ergin Ataman, sahaya girerek hakemlere, ‘Beni oyundan atın’ dedi. Ergin Ataman'dan konuya ilişkin açıklama geldi.  

Spor

17.09.2024, 11:01

Geçtiğimiz sezon EuroLeague'de ve Yunanistan Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan Türk antrenör Ergin Ataman yönetimindeki Panathinaikos, yeni sezon hazırlıkları kapsamında Maccabi ile bir hazırlık maçında karşılaştı. Zorlu ve çekişmeli geçen maçı Maccabi 88-75 kazandı, ancak mücadelede yaşanan geceye damgasını vurdu. 

Southampton - Manchester United karşılaşması ne zaman oynanacak ve hangi platformdan izlenebilir? Southampton - Manchester United karşılaşması ne zaman oynanacak ve hangi... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE KARŞITI PANKART ERGİN ATAMAN'I ÇILDIRTTI

Lefkoşa'da oynanan maçın son çeyreğinde Panathinaikos taraftarlarının olduğu tribünde skandal bir pankart açıldı. Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılına atıfla, "50 yıllık hukuksuz işgali kimse unutmuyor" yazılı bir pankart açılması, ortalığın gerilmesine neden oldu. Türkiye karşıtı pankarın açıldığını gören Ergin Ataman, küplere bindi ve saha içine girerek hakemin yanına gitti. Türk antrenör, hakemlere sert bir şekilde tepki gösterdi ve kendisini oyundan atmalarını talep etti.

Fenerbahçeli Jayden Oosterwolde'ye müjde! Derbi maçında milli takım yetkililer onu izleyecek! Fenerbahçeli Jayden Oosterwolde'ye müjde! Derbi maçında milli takım yetkililer onu... Haberi Görüntüle

YUNAN MEDYASI "FAULE SİNİRLENDİ" DİYE YAZDI

Söz konusu olay Yunan medyasında geniş yer aldı. Yunan basını, Ergin Ataman'ın Cedi Osman'a yapılan bir faule sinirlenerek oyundan atıldığını iddia etti. Ancak söz konusu haberde aynı dakikalarda pankartın açıldığı ve ergin Ataman'ın bu duruma öfkelenerek kendini oyundan attırmak istediğine dikkat çekildi.  Söz konusu görüntülerde, Ergin Ataman'ın hakemlere oyundan atılmak istediğini açıkça ifade ettiği görülüyor.

Türkiye karşıtı pankart sosyal medyada da büyük tepki çekerken sosyal medya kullanıcıları Ergin Ataman'ı dik duruşu nedeniyle takdir etti ve Türk hocaya destek yorumları yapıldı.

PES 2025 ne zaman çıkıyor? Gizli raporlar sızdı! PES 2025 ne zaman çıkıyor? Gizli raporlar sızdı! Haberi Görüntüle

ERGİN ATAMAN'DAN AÇIKLAMA

Ergin Ataman, yaşanan olayın ardından skandal pankarta ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Ergin Ataman'ın açıklaması şöyle:

Ben Ergin Ataman, Panathinaikos kulübünün geçen sezon yaşadığı "efsanevi" başarılardaki başantrenörü olarak takımımın burada oynayacağı turnuvayı, "dostluk ve barışa" katkı yapacağını düşündüğüm için çok destekledim ve buraya çok güzel duygularla geldim.

İlk gün havaalanında çok güzel karşılandık. İnsanların gözündeki gerçek sevgi beni çok mutlu etti. Otelde düzenlediğimiz imza gününde yüzlerce basketbolseverle bir araya geldim. Bu dostluk ve barış ortamı hepimiz için çok umut vericiydi. Ama dün sporun ve dostluğun hakim olması gereken salonda, bir grup tarafından burada gördüğümüz misafirperverliğe yakıştıramadığım bir siyasi pankart açıldı. Ben de bu duruma dikkat çekmek için tepkimi en sert şekilde gösterdim.

Spor salonları siyasetin değil, dostluğun ve barışın yeridir. Bu pankartı açan insanların, ilk günden bu yana burada bana ve takımıma sevgi gösteren binlerce insanın duygularını etkilemeyeceğini biliyorum. Bizim onlarla aramızda her zaman çok özel bir sevgi olacak. Yine aynı şekilde yaşanan ne olursa olsun, buradaki gerçek basketbolseverlere olan sevgim her zaman aynı kalacak. Çünkü bizi onlarla bir araya getiren en güçlü şey Basketbol sevgimiz. İnanıyorum ki kazanan hep spor ve dostluk olacak..

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading