Yandex Metrica

UEFA'dan Morata ve Rodri'nin provokasyonuna 'Cebelitarık' cezası

UEFA'dan Morata ve Rodri'nin provokasyonuna 'Cebelitarık' cezası

UEFA, EURO 2024'ü kazanan İspanya Milli Takımı oyuncuları Alvaro Morata ve Rodri'ye, kutlamalar sırasında "Cebelitarık İspanyol'dur" sloganı atmaları nedeniyle 1 maç ceza verdi.

Spor

07.08.2024, 18:32

Cebelitarık Futbol Federasyonu, İspanya Milli Takımı'ndan Alvaro Morata ve Rodri'nin EURO 2024 zaferi kutlamaları sırasında "Cebelitarık İspanyol'dur" sloganı atması üzerine UEFA'ya şikayette bulundu. Cebelitarık Federasyonu, bu sloganın son derece provokatif ve aşağılayıcı olduğunu belirterek, bu tür ifadelerin futbolda yeri olmadığını vurguladı.

Yılın sürpriz transferi! Aboubakar, Süper Lig ekibiyle anlaşma sağladı Yılın sürpriz transferi! Aboubakar, Süper Lig ekibiyle anlaşma sağladı Haberi Görüntüle

UEFA'NIN KARARI

UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu, Morata ve Rodri'ye 1 maç men cezası verdi. Kurul, bu kararı "genel davranış ilkelerine uymama, temel terbiye kurallarını ihlal etme, spor etkinliklerini sportif olmayan nitelikte gösteriler için kullanma ve futbol sporunu, özellikle UEFA'yı itibarsızlaştırma" gerekçeleriyle aldı.

Beşiktaş - Sivasspor Süper Lig maçı bugün saat kaçta ve hangi kanalda? Beşiktaş - Sivasspor Süper Lig maçı bugün saat kaçta ve... Haberi Görüntüle

CEZANIN GEREKÇESİ

UEFA, disiplin kuralları gereği sporcuların sportif olmayan davranışlardan kaçınması gerektiğini belirtti. Morata ve Rodri'nin attığı sloganın, UEFA'nın belirlediği etik ve disiplin kurallarına aykırı olduğu ifade edildi.

Cebelitarık Futbol Federasyonu'nun UEFA'ya yaptığı şikayet, futbol camiasında geniş yankı uyandırdı. Federasyon, söz konusu sloganların sadece provokatif değil, aynı zamanda futbolun birleştirici ruhuna aykırı olduğunu belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

1

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading